Dünya Sağlık Örgütünden Açıklama: Salgın Kalıcı Olabilir!

Dünya Sağlık Örgütünden Açıklama: Salgın Kalıcı Olabilir!

Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen yeni açıklamaya göre vaka sayısının artış gösterdiği ve salgının kalıcı olabileceği belirtildi. İşte detaylar...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışın dünya genelinde ve özellikle kuzey yarımkürede endişe verici olduğunu duyurdu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, internet üzerinden düzenlenen bir basın toplantısında bu önemli konuya vurgu yaparak, mevcut enfeksiyon seviyelerine dair sınırlı verilere ulaşıldığını ifade etti.

VAKA SAYILARI ARTIŞ GÖSTERDİ

Tedros, Covid-19'un küresel yayılımının kontrol altına alınması ve pandeminin sona erdirilmesi için devam eden çabaların büyük bir önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, özellikle kuzey yarımkürede meydana gelen artışın, aşılama kampanyalarının hızlandırılması ve önlemlerin sıkı bir şekilde uygulanmasının gerekliliğini vurguladı. DSÖ, dünya genelindeki Covid-19 durumunu yakından takip etmeye ve uluslararası işbirliği ile pandemiye karşı mücadeleyi sürdürmeye devam ediyor. Tedros'un bu açıklamaları ise kamuoyunun Covid-19'un küresel etkilerine dikkat çekmeyi amaçlayan önemli bir mesaj olarak görüldü. 

"OMİCRON ALT VARYANTI EG.5 YÜKSELİŞTE"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 vakalarında kuzey yarımkürede endişe verici eğilimlerin sürdüğünü açıkladı. Kesin verilere ulaşılamamasının da altını çizerek bunun bir sorun olduğunu vurguladı. Ayrıca Covid-19 vakalarında ciddi bir artışın yaşandığını ifade ederek, dünya genelinde herhangi bir baskın virüs varyantının olmamasına rağmen Omicron alt varyantı EG.5'in daha fazla görüldüğüne dikkat çekti. Bazı ülkelerde BA.2.86 alt varyantının da tespit edildiğini belirtti. DSÖ ayrıca aşıların da yeni varyantlara karşı koruma sağladığına değindi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler