Covid-19 Vakaları Yeniden Gündemde: İngiltere ve Amerika’da Kısıtlama Artıyor Mu?

Covid-19 Vakaları Yeniden Gündemde: İngiltere ve Amerika’da Kısıtlama Artıyor Mu?

2022 yılı itibarıyla koronavirüs hayatımızdan çıksa da birçok varyant ile dünyanın dört bir köşesinde aktif olduğunu gösteriyor. Ülkemizde de zaman zaman yeni varyantlarla hastaneler dolup taşıyor. İngiltere ve Amerika ise bu konuda halen tedirgin…

İngiltere ve Amerika, covid-19 vakalarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Yapılan paylaşımlara göre ülkede kısıtlamaların süreceğini gösteriyor.

İnsanlığın şimdiye kadar tanık olduğu en ölümcül virüs salgını olan COVID-19 geri döndü. DSÖ, yeni bir COVID-19 yaz dalgasının yakında dünya nüfusunun savunmasız kısmını ele geçirebileceği konusunda uyardı.

AMERİKA VE İNGİLTERE YENİ TEDBİRLER Mİ ALIYOR?

Son 24 saat içinde, hem Birleşik Krallık hem de ABD günlük koronavirüs vakalarında büyük bir artış gördü. Raporlara göre, Birleşik Krallık'ta nüfusun savunmasız kesimlerinden yüz maskesi kullanmaya başlamaları istendi ve aşılar hızlandırıldı. Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri, ülkenin çeşitli bölgelerinde vakaların artmasının ardından kısıtlamaları yeniden uyguladı.

1593465605-2431.jpg

Medyaya konuşan uzmanlar, Hastalık Kontrol Merkezi'nin (CDC) LB.1 olarak belirlenen yeni COVID-19 varyantını sıkı bir şekilde izlediğini belirtti. Viral salgının son iki yıldır büyük ölçüde fark edilmediğini belirtildi.

Sunulan bir raporda, Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), 26 Haziran 2024'te neredeyse her 25.000 İngiliz vatandaşından birinin COVID-19 ile enfekte olduğunu ortaya çıkardı. Uzmanlara göre bu çok büyük bir sayı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler