Birinci dalganın ikinci piki yaşanıyor

Birinci dalganın ikinci piki yaşanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. Son 24 saatte 45 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Bakan Koca, koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikinin yaşandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Eylül 2020 Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. Son 24 saatte yapılan 107 bin 927 testten 1596'sı pozitif çıktı, yaşamını yitiren 45 kişi ile toplam can kaybı 6 bin 462 oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından kamuoyuna yaptığı paylaşımda, günlük koronavirüs tablosunda "covid19.saglik.gov.tr" adresine yer verdi.

Günlük koronavirüs tablosuna göre; son 24 saatte 107 bin 927 test yapıldı, 1596 kişide koronavirüs tespit edildi. Tedavi görenlerden 45 kişi hayatını kaybederken, 947 kişi de iyileşti. Bugünkü verilerle, toplam test sayısı 7 milyon 355 bin 862, toplam hasta sayısı 273 bin 301, toplam vefat sayısı 6 bin 462, hastalarda zatürre oranı yüzde 7,6, ağır hasta sayısı 1017, toplam iyileşen hasta sayısı 246 bin 876 oldu.

"AĞIR HASTA SAYISI BİNİN ÜZERİNDE"

Bakan Koca verilere ilişkin, "Bugün aktif vaka sayımız 649 daha arttı. Ağır hasta sayımız 1000'in üzerinde. Can kayıplarımızı azaltmak ve sevdiklerimizi korumak zorundayız. Bu tedbirle mümkün. Güç tedbirde." değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayısının en fazla olduğu ilin Ankara olduğunu belirterek, "Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara, İstanbul'u iki kat geçti. Bizim gördüğümüz en büyük kaynak; Bayram ve bayram sonrası düğünlerde yoğun artışın olması." dedi.

KORONAVİRİSÜN BİRİNCİ DALGASININ İKİNCİ PİKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, uzun süredir koronavirüsün devam ettiğini ancak zaman zaman duyarsız hale gelindiğini, koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikinin yaşandığını ve buna bayramlar ile düğünlerdeki hareketlilik, dikkatsizliklerin neden olduğunu söyledi.

saglik-bakani-fahrettin-koca-turkiye-gunluk-koronavirus-tablosunu-paylast.jpg

52 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Hastaların ve hayatını kaybeden kişi sayısının giderek arttığını bildiren Bakan Koca, "Ülke genelinde farklılıklar olsa da, hastanelerimizin yükü artıyor. Sağlık çalışanlarımız bütün mesailerini bulaştırıcı hastalarla geçirmektedir. 29 bin 865 çalışanımıza virüs bulaştı, 52 sağlık çalışanımız hayatını kaybetti. İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Ülke genelinde durum kontrol altında. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da artış var. Ankara, Mardin, Şanlıurfa da ciddi artış var. Virüs gücünü kaybetmedi. Özellikle ağır hasta sayımızı azaltmamız gerekiyor. İzolasyon kuralına uymayan 153 bin kişi tespit edildi. Filyasyon sayısını 10 bin 802'ye çıkardık. Sorunlu illerde sayıyı artırıyoruz. Salgın bölgesel farklılıklara rağmen ülke genelinde kontrol altında. Yeni mücadele dönemine hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"EN FAZLA VAKA ANKARA'DA, İSTANBUL'U İKİ KAT GEÇTİ"

Bakan Koca, vaka sayısının en fazla arttığı il olarak gösterilen Ankara'da ne tür önlemler alınacağının sorulması üzerine "Vaka sayısının en fazla yaşandığı il Ankara. Çeşitli tedbirler alınmaya başladı, örneğin mesai düzenlemesi gibi. Şu an sokağa çıkma gibi durum gündemimizde değil. Ankara, Kayseri ve Konya'da artışın devam ettiğini görüyoruz. Bu anlamda arkadaşlarımız yoğun bir gayret sarf ediyor. Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara, İstanbul'u iki kat geçti." diye konuştu.

"SALGININ KONTROLDEN ÇIKTIĞINI ASLA SÖYLEYEMEYİZ"

Bakan Koca, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın salgının kontrolden çıktığı yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Salgının kontrolden çıktığını asla söyleyemeyiz. Tedbirlere uymazsak durum farklı olabilir. Vatandaş olarak dışarıda maskesiz olmamamız, temizlik ve hijyene dikkat etmemiz gerektiğini bir kez daha söylemek istiyorum." dedi.

"DÜĞÜNLERİN NİKAH ŞEKLİNDE YAPILMASI ÖNERİLDİ"

Bakan Koca, Ankara'da vaka sayısında artışa neden olan etkenin sorulması üzerine, "Bizim gördüğümüz en büyük kaynak; Bayram ve bayram sonrası düğünlerde yoğun artışın olması. Bugün Bilim Kurulu bütün Türkiye'de düğünlerle ilgili organizasyonun daha çok nikah tarzında olması yemekli olmaması, nişan ve kına gibi etkinliklerin Türkiye çapında yapılmaması şeklinde bir önerisi oldu" ifadelerinde bulundu.

"İLK YARI SEYİRCİSİZ OYNANMASI ÖNERİSİ VAR"

Bakan Koca Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) maçların Ekim ayından itibaren stat kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirciyle oynanması kararıyla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine "Futbol da bilim kurulunun gündemindeydi. Belli bir döneme kadar veya ilk yarı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Seyircili olmaması, seyircisiz devam edilmesi şeklinde Bilim Kurulu önerisini yaptı. Yaklaşımımız budur" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler