Yeni Kabine Bugün Belli Oluyor! Kabinede Yer Alacak Bakanlar Kimler? İsimler Açıklandı mı?

Yeni Kabine Bugün Belli Oluyor! Kabinede Yer Alacak Bakanlar Kimler? İsimler Açıklandı mı?

Herkesin merakla beklediği yeni kabinede yer alacak bakanlar bugün belli oluyor. Peki beklenen isimler kimler? Saat kaçta açıklanacak? İşte tüm detaylar…

2023 Türkiye Genel Seçimleri’nden sonra Yeni Kabine’de yer alacak isimler belli olacak. Yeni Kabine’de yer alacak bakanların kimler olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı seçiminden sonra gözler ‘Yeni Kabine’ için seçilecek bakanlara çevrildi. Buna göre 3 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 22.00’de açıklanması bekleniyor.

İBRAHİM KALIN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yeni Kabine için yaptığı açıklamada, “YSK'nın açıklayacağı kesin seçim sonuçlarına göre şekillenecek. Cumhurbaşkanımız Meclis'te yemin ettikten sonra aynı gün akşam göreve başlama töreni olacak. Buraya uluslararası liderler davet edilecek. Bütün bunlardan sonra Kabine açıklanacak” ifadelerinde bulundu.

Kalın, eski bakan Mehmet Şimşek’in ‘Yeni Kabine’ de yer alacağı ile ilgili iddialara, “Mehmet Şimşek Bey ile ilgili şunu söyleyeyim. Mehmet Bey bu süreçte dolaylı olarak destek verdi. Bundan sonra da verecek. Bunun şekli ne olur Kabineye girer girmez. Bunu bilemem. Kendisi bu sürece makamdan bağımsız olarak destek vermeye devam edecek.” şeklinde açıklama yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YEMİN EDİYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 15.00’te yemin edecek. Daha sonra saat 16.00’da Anıtkabir’e çıkılacak. Ardından Cumhurbaşkanı Külliyesi’ndeki “Göreve Başlama Töreni” ne katılacak. Baştepe’ye geldiği sırada ise Erdoğan’ın konvoyuna Atlı Tören Birliği’de eşlik edecek. 101 pare top atışı gerçekleştirilerek, Külliye ile aynı zamanda Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinin her biri komutanlıklarına bağlı ordu karargahında 101’er top pare atışı gerçekleştirecek.

‘GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİ’NE 78 ÜLKEDEN KATILIM!

Üst düzey katılımın gerçekleşeceği ‘Göreve Başlama Töreni’ için 78 ülkeden katılım sağlanacak. 21 ülkenin devlet başkanlığı ile 13 ülke başbakanlık düzeyinde katılım sağlayacak. Törene katılacak isimler ise; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ve NATO Genel Sekreteri Jens Stolsenberg olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde yabancı konuklara akşam yemeği verecek. Ardından ‘Yeni Kabine’ de yer alacak bakanların isimlerini açıklayacak.

İKİ İSİM AYNI KALACAK İDDİASI!

Mevcut kabineden iki simin değişmeyeceği yönünde iddialar bulunuyor.Ankara kulislerindeki mevcut kabinede yer alan iki isim Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olacağı tahmin ediliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İÇİN HAKAN FİDAN İDDİASI!

Hakan Fidan,17 Nisan 2009 tarihinde Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşar Yardımcılığı’na atanmıştı. 25 Mayıs 2010 yılında ise MİT Müsteşarlığı görevinde olan Emre Taner’in yerine MİT Müsteşarı olarak atandı. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın ismi iddialara göre şimdi Dışişleri Bakanlığı için geçiyor. İddialara göre Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler’in de Milli Savunma Bakanlığı’na seçileceği tahmin edilen isimler arasında bulunuoyor. Ayrıca Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın ismi de Ticaret Bakanlığı için beklenen isimler arasında.

EKONOMİDE BEKLENEN İSİM MEHMET ŞİMŞEK

22 Temmuz 2007 seçimlerinin hemen ardından 60. Hükümet'te Hazineden sorumlu Devlet Bakanı olan Mehmet Şimşek, 1 Mayıs 2009’da ilan edilen kabine değişikliğinde Maliye Bakanlığına atanmıştı. Daha sonra ise Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Şimdi ise Yeni Kabine’de seçileceği düşünülen isimler arasında geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler