Yaşar Güler’in Yerine Gelen İsim Belli Oldu! Yeni Genelkurmay Başkanı Musa Avsever!

Yaşar Güler’in Yerine Gelen İsim Belli Oldu! Yeni Genelkurmay Başkanı Musa Avsever!

Kara Kuvvetleri Başkanı Orgeneral Musa Avsever Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi. Yeni atama yapılana kadar bu görevi sürdürecek olan Avsever, eski genelkurmay başkanı Yaşar Güler’in yerine geldi. İşte haberin detayları…

Yeni Kabine listesinde yer alan Yaşar Güler Genelkurmay Başkanı olarak görev yaparken, Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirildi. Yerine seçilen isim Orgeneral Musa Avsever oldu. Göreve getirilen Avsever ise sosyal medya hesabında şu sözlere yer verdi, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’i Milli Savunma Bakanı olarak atamış olması sebebiyle, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir.” dedi.

Genelkurmay Başkanı Musa Avsever Kimdir?

Musa Avsever, 1957 yılında Konya’da doğdu. 1978 yılında muhabere subayı oldu. Kara Harp Okulundan mezun olduktan sonra 1979-1982 yılları arasında 8’inci Kolordu Komutanlığı’nda görev aldı. Ayrıca 1986-1988 yılları arasında Muhabere Elektronik, ve Bilgi Sistemler Komutanlığı’nda takım ve bölük komutanı olarak görev aldı. 1990 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olan Avsever, 2’nci Piyade Tümen Komutanlığında Şube Müdürlüğü yaptı(1990-1992).

 2’inci Ordu Karargahında Lojistik Başkanlığı Plan subaylığı (1992-1996), Kara Harp Okulu Öğrenci Tabur Komutanlığı ile harekat ve eğitim şube müdürlüğü (1996-1999), Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nda harekat ve eğitim şube müdürlüğü, 5’inci Hudut Alay Komutanlığı Görevini yaptı. 2003 yılında YAŞ kararları ile Tuğgeneralliğe yükseldi.

 Ardından 2005 yılına kadar Kara Kuvvetleri İkmal ve Bakım Daire Başkanlığı ile Genelkurmay Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı yaptı. 2007 yılında ise YAŞ kararları ile terfi etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemler Başkanlığı, Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (2009-2011), Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı (2011-2012), 2012 yılı YAŞ kararı ile Korgeneralliğe yükseldi.

Genelkurmay Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı (2012-2015), 2'nci Kolordu Komutanlığı görevinde bulundu (2015-2016), 2016 yılı YAŞ kararları ile orgeneralliğe terfi eden Avsever, ardından 1'inci Ordu Komutanlığı görevini yürüttü. 5 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirildi. Orgeneral Musa Avsever, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler