Vali Yazıcı: Bayramlar Paylaşma Vaktidir

Vali Yazıcı: Bayramlar Paylaşma Vaktidir

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" kampanyasına destek olmak için kurbanını Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı.

Paylaşmanın önemine değinen Vali Yazıcı, bayramların paylaşma vakti olduğunu ifade etti.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'yı makamında kabul eden Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Diyanet Vakfı'nın ülke genelinde başlatmış olduğu vekâletle kurban bağışı kampanyasıyla ilgili bilgi aldı. Kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Yalçınkaya, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla gerçekleştirilen vekâletle kurban organizasyonunun, yurtiçi kurban bedelinin 1125 TL, yurtdışı kurban bedelinin 925 TL olduğunu ifade etti.

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Bayramların, birlik ve beraberliğin pekiştiği, bizi biz yapan değerlerin bir kez daha hatırlandığı çok özel günler olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, şöyle dedi:

"Kurban bayramı, dini ve milli değerlerimizin en önemli unsurlarından olan paylaşmanın ön plana çıktığı bir zaman dilimidir. Kurban paylaşmaktır. Vakit paylaşma vaktidir. Aslı ibadet olan kurban, paylaşmanın da öneminin hatırlanması açısından önemlidir. Varlığımızın, birlik ve beraberliğimizin şükrü olarak Yüce Allah'a şükür amacıyla kesilen kurbanın ihtiyaç sahiplerine dağıtılması da "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" düsturunun hayata geçmesi açısından başka bir öneme sahiptir. Türkiye Diyanet Vakfı, her yıl "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" kampanyasıyla ihtiyacı olan insanlara kurban dağıtımıkonusunda önemli bir çalışma yürütüyor. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı artıran, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramında, kurbanımızı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşalım."

Kurbanını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşları Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışta bulunmaya davet eden Vali Yazıcı, başta yetim ve öksüzler olmak üzere birçok ihtiyaç sahibinin Kurban Bayramı sevincine hep birlikte ortak olacaklarını vurguladı.

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyacı olan insanlara kurban dağıtımı konusunda önemli bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Vali Yazıcı, Türkiye Diyanet Vakfı'na vekâletle kurban bağışında bulunarak, bağış makbuzunu İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'dan aldı.

Vali Yazıcı: Bayramlar Paylaşma Vaktidir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler