Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Cumhurbaşkanının yemin töreninden sonra akşam saatlerinde açıklanan Yeni Kabine listesinde Ömer Bolat'ta yer alıyor. Ticaret Bakanı olarak seçilen Bolat, kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

ÖMER BOLAT KİMDİR?

Ömer Bolat, 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Hollanda'da Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamlayan Bolat, Almanya'da "Institute of World Economy, University of Kiel"de "Uluslararası Ekonomi ve İşletme" Yüksek Lisans programından mezun oldu. Doktorasını Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nden 30 Ocak 1989'da "Avrupa Para Sistemi" konulu teziyle aldı.

Girişim Geliştirme Vakfı'nda (İKV) başladı ve 1982-1993 yıllarında uzman olarak çalışmaya devam etti. Daha sonra 1993 yılında MÜSİAD'da Genel Sekreterliği görevine başladı. MÜSİAD yönetim kurulunda 1 yıl görev yaptığı süre içerisinde 7 yıl genel sekreterlik görevini sürdürdü. Dış ilişkiler ve fuardan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2004 -2008 arasında MÜSİAD Genel Müdürü olarak görev yaptı. Askerliğini 1989 yılında Gölcük'te yaptı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde ders vermektedir. Ömer Bolat evli ve iki çocuk babasıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler