TBMM'den 9. Yargı Paketi Müjdesi: 9. Yargı Paketi İçeriğinde Hangi Maddeler Var? Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

TBMM'den 9. Yargı Paketi Müjdesi: 9. Yargı Paketi İçeriğinde Hangi Maddeler Var? Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftaya yoğun bir gündemle hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde adalet, sağlık ve turizm alanlarında önemli düzenlemeler ele alınacak.

9. Yargı Paketi'nde noterlik hizmetleri, soy bağının reddi ve casusluk suçlarına dair düzenlemeler yer alıyor. Ayrıca, Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Teklifi de önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı'na sunulacak. Bu teklifle birlikte Milli Eğitim Akademisi kurulması planlanıyor. Kamuoyunun büyük ilgi gösterdiği 9. Yargı Paketi'nin maddeleri ve içeriği arasında ceza indirimi beklentisi de önemli başlıklar arasında bulunuyor. Peki, 9. Yargı Paketi Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

9.YARGI PAKETİNDE NELER VAR?

Genel af 2024 son dakika haberleri arasında sıkça yer alırken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketi çalışmalarında yaptığı açıklamada, gündemlerinde böyle bir çalışma olmadığını belirtmişti.

Son dakika gelişmeleriyle gündemde olan 9. Yargı Paketi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülmeye devam ediyor. Yeni yargı paketi, cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı amaçlayan önemli düzenlemeler içeriyor ve kamuoyunun büyük ilgisini çekiyor. Bu paketin içeriği ve getireceği yenilikler merakla bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASINDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''8. Yargı Paketi ile önemli değişikliklere imza attık. 9. Yargı Paketimiz halihazırda Meclisimizin gündemindedir. Son 1 yılda uzlaştırma kapsamında 324 bin 744 seri muhakeme usulü kapsamında 141 bin 243 basit yargılama usulü kapsamında 256 bin 826 dosya hızlı şekilde sonuçlandırılmıştır. Önümüzdeki dönemde adaletin tecellisini hızlandıracak, bazı şikayetlerin önüne geçilecek adımları atmaya devam edeceğiz. Yeni yargı reformu stratejisi ve insan hakları eylem planıyla inşallah bu alanda beklentileri karşılayacağız. Adaletin etkin, hızlı ve tarafsız şekilde işletilmesi için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceğiz.'' ifadelerinde yer vermişti. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son bir yıl içinde 8. Yargı Paketi'nin TBMM'den geçtiğini ve 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarında sona gelindiğini açıkladı. Yeni yargı paketinin önümüzdeki günlerde Meclis'te kabul edilmesi öngörülüyor.

9.YARGI PAKETİNDE HANGİ MADDELER YER ALIYOR?

9.Yargı Paketi'nde noterlik hizmetleri, soy bağının iptali ve casusluk suçlarına yönelik çeşitli yenilikler bulunacak.

Suç gelirlerinin aklanması konusunda özellikle basit suç örgütleri için TMSF'nin kayyum ataması yapabilmesine yönelik bir düzenleme taslağı hazırlanacak.

Cezaevinden salıverilen kişilerin topluma kazandırılması ve faydalı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla bazı önlemler uygulanacak.

Soyadı düzenlemesi yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler