Son Dakika! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Oldu!

Son Dakika! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Oldu!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Yeni Kabine listesi belli olmuştu. Bugün ise TBMM Başkanı seçildi. Görev Numan Kurtulmuş’a verildi. İşte haberin detayları…

TBMM Genel Kurulu’nda meclis başkanı seçimi için 3.tur oylama gerçekleşti. 321 oyla yeni TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. TBMM Başkanı isimleri okunmasından sonra Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli oyların gizli yapılacağını belirtti. Uyulması gereken kurallar ise Genel Kurul’a sunuldu. Daha sonra birinci tur oylama işlemine geçildi.

Üçüncü Oylamada Salt Çoğunluk Gerekiyor!

TBMM Başkanı seçimi için yapılan oylamanın üçüncü turunda salt çoğunluk gerekiyor. Eğer salt çoğunluk sağlanamazsa dördüncü oylamada en fazla oyu alan üye başkan seçilecek.

Numan Kurtulmuş 317 Oy ile 3. Turu Tamamladı!

Ak Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş, ilk turda 317 oy aldı. Diğer adaylar arasında; CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl 131 oy alarak ikinci sıradaydı.Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç 51, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı 42, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu 16, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun 20, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay 3 oy alarak ilk turu tamamladı. Boş oy kullanılmadı fakat 6 oy geçersiz sayıldı.

İkinci Turda Yeterli Çoğunluk Sağlanamadı! Adaylıktan Çekilenler Oldu!

İkinci turda Ak Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş, 321 oy aldı. Diğer parti adayları ise CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl 131 oyla ilk turdaki oy oranını aldı.Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ise 51 oy aldı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı 41, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu 15, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun 21, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay 3 oy aldı. Boş oy kullanan ikinci turda da olmadı fakat geçersiz oy sayısı 3 oldu. Adaylıktan çekilenler arasında Serap Yazıcı Özbudun ile Mustafa Yeneroğlu ise adaylıktan çekildiğini belirtti.

Üçüncü Turda Numan Kurtulmuş TBMM Başkanı Oldu!

TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada üçüncü tur gerçekleşti. Akp Milletvekili Numan Kurtulmuş TBMM Başkanlığı için 321 oy aldı. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise 160  oy ile ikinci sırada yer aldı. Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç 51, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı 43, TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay 4 oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı. Üçüncü tur oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğunu sağlayarak TBMM’nin 30. Başkanı oldu.

Numan Kurtulmuş “Türkiye Yüzyılını Birlikte İnşa Edeceğiz”

“Birinci Meclis'in kuruluşundan ve Cumhuriyetimizin ilanından 100 sene geçmiş oldu. Türkiye büyük kazanımlar elde etti. Millet olarak yeni hedefler, yeni ufuklar koymak durumundayız. Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hepimiz omuz ve güç vereceğiz. Fevkalade önemli bir dönemin başlangıcını yapıyoruz.

 Bu millet bize bir imkan ve fırsat vermiştir. Bu imkanı milletin verdiği destekle sonuna kadar çalışarak göstereceğiz. Daha güçlü, daha büyük Türkiye için canla başla çalışacağız. Bir seçim daha geride kaldı. Bazen birbirimize karşı tahammülsüzlükler çıkmış olabilir. Ama burada 16 farklı siyasi partinin yer aldığı bir Meclis, demokrasimiz adına bir zenginliktir. Fikirlerimizi tartışacağız, partilerimizin görüşlerini ifade edeceğiz ama asla ellerimizi yumruk sıkmadan, birbirimizi kırmadan konuşacağız.

Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte kuracağız. Her bir milletvekilimize 'hoş geldiniz' diyorum.Milletimiz Türkiye'nin yeniden lideri olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmiştir. Hep birlikte Türkiye Yüzyılı'nın güçlü bir şekilde gerçekleşmesi için mücadelemizi vereceğiz. Meclis başkanlığı görevini tüm siyasi partilerle diyalog içinde sürdüreceğimin bir kere daha altını çizerek söylemek isterim. Milletimizin bizden beklentisi yeni bir anayasadır" ifadelerinde bulundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler