Son Dakika! Mustafa Sarıgül'e TBMM'de Yumruklu Saldırı!

Son Dakika! Mustafa Sarıgül'e TBMM'de Yumruklu Saldırı!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül TBMM kulisinde yumruklu saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin Eski CHP Milletvekili Turan Tüysüz olduğu iddia edildi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir kulis tartışmasında şiddetli bir saldırıya maruz kaldı. Saldırı sonrası Sarıgül, basın mensuplarına açıklama yaptı. 

MUSTAFA SARIGÜL'E TBMM'DE YUMRUKLU SALDIRI GİRİŞİMİ

 22. Dönem ANAP Milletvekili olarak görev yapmış olan Turan Tüysüz'ün yumruk atan isim olduğu iddia edildi. Olayın sebebi henüz net bir şekilde açıklanmazken, kulis tartışmasının nasıl bu kadar şiddetli bir noktaya evrildiği merak konusu. Mustafa Sarıgül, saldırı sonrasında hemen sağlık ekiplerine haber verilmesiyle birlikte tedavi için hastaneye kaldırıldı. Kendisinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

TBMM Başkanlığı, olayın derinlemesine araştırılacağını ve saldırgan hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını bildirdi. Türk siyasi tarihinde ender görülen bu tür bir şiddet olayı, Meclis üyeleri arasında da şok etkisi yarattı.Siyasi kulisler, olayın ardındaki sebepleri irdelemeye başladı. Ancak şu aşamada saldırının tam olarak neyin sonucu olduğu ve arka planında hangi nedenlerin yer aldığı belirsizliğini koruyor. Türk siyasi camiası, bu olayın siyasi tartışmalara daha fazla zemin sunmaması ve şiddet dilinden uzak durulması gerekliliği konusunda birleşirken, Meclis içi güvenliğin de artırılması için önlemler alınacağı ifade ediliyor. 

MUSTAFA SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA

TBMM'de yumruklu saldırıya uğrayan Sarıgül, "Hak arayan bir arkadaşınız olarak TBMM’de böyle bir olay yaşanması beni çok üzdü. İnanın ne olduğunu bilmiyorum. Ben beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum. Yıllar önceden tanıyorum. Çok değişmiş. Kim olduğunu bilemedim. Son derece üzüldüm. Ne olduğunu da bilmiyorum. Niye geldiğini de bilmiyorum. Milletvekili olduğunu da sonradan öğrendim." dedi. 

SARIGÜL'E YAPILAN SALDIRI İLE İLGİLİ TURAN TÜYSÜZ'DEN AÇIKLAMA 

Bir gazetecinin 'alacak verecek meselesi miydi' sorusu üzerine Sarıgül, "Ne olduğunu bilmiyorum; alacak verecek meselesinin yeri burası değil. Ben beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum, konuşma şekli hoş değildi. Konuşmalarını dikkate almadan uzaklaştım, iyi ki uzaklaştım" dedi. 

Turan Tüysüz ise aynı soru üzerine, "Aynen öyle" şeklinde karşılık verdi. Tüysüz, "Maddi bir borç muydu?" sorusuna içinde "Hem maddi hem manevi" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler