Son Dakika: Berhan Şimşek Gözaltına Alındı!

Son Dakika: Berhan Şimşek Gözaltına Alındı!

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Burhaniye'de polis tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan Şimşek, soruşturmanın ardından serbest bırakıldı.

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde polis tarafından gözaltına alındı. İşte haberin detayları...

ESKİ CHP MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINDI

Şimşek'in, bir davada ifade vermeye gitmediği gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Polis ekipleri, Şimşek'i ifadesini almak üzere ilçe merkezinde gözaltına aldı. Şimşek'in ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Eski CHP'li vekil Berhan Şimşek'e 301 davası

BERHAN ŞİMŞEK KİMDİR?

Berhan Şimşek, 1 Kasım 1958 tarihinde Bayburt'ta dünyaya geldi. İlköğrenimini Bayburt'ta tamamlayan Şimşek, ortaöğrenimini İstanbul Abdülhak Hamit Akşam Ortaokulu'nda, lise eğitimini ise Vefa Akşam Lisesi'nde tamamladı.

Sinema kariyerine adım atan Berhan Şimşek, 25 yıl boyunca birçok filmde rol aldı. "Hoşçakal Yarın", "Uzlaşma", "İpekçe", "Işıklar Sönmesin" gibi önemli yapımlarda yer aldı. Ayrıca televizyon ve dizi yönetmenliği de yapan Şimşek, kariyeri boyunca Magazin Gazetecileri Derneği tarafından "En İyi Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Ankara Film Festivali'nde ise "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı.

Berhan Şimşek, sanat dünyasındaki uzun soluklu kariyeri ve aldığı ödüllerle tanınan bir isim olarak dikkat çekmektedir.

Berhan Şimşek, Nazım Hikmet ve 68’liler Vakfı üyesi olmasının yanı sıra (ÇASOD) Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği'nin kurucu üyesidir. 1996-97 yıllarında Günaydın Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmış ve 1999 yılında Milliyet Gazetesi'nde seçim yazıları kaleme almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 10. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyeliği'ne seçilen Berhan Şimşek, bu görevi 8 dönem boyunca sürdürmüş ve aynı zamanda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi olarak görev yapmıştır. 22. dönem İstanbul Milletvekilliği'ne seçilen Şimşek, bu süreçte Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevini üstlenmiş ve Türkiye-Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Şimşek, evli olup bir çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler