Sol İttifakın Adayı Kim Olacak

Sol İttifakın Adayı Kim Olacak

Seçim dönemi yaklaştıkça sol ittifakının adayının kim olacağı merak konusu oldu. Sol ittifakta emek ve özgürlük olarak nitelendirildiği için nasıl bir ittifak olacağı...

Seçim dönemi yaklaştıkça sol ittifakının adayının kim olacağı merak konusu oldu. Sol ittifakta emek ve özgürlük olarak nitelendirildiği için nasıl bir ittifak olacağı şimdiden merak konusu oldu. Birleşen partilerle birlikte yapılan ittifaklar doğrultusunda seçim sonuçlarının ise nasıl olacağı seçimden sonra netlik kazanacak. Altı masanın birden birleştiği sol ittifakla beraber özellikle adayın kim olacağı en çok konuşulan konular arasında.

Tartışmalı ya da itirazlı bir durum olursa eğer bu durumun sandığa gitmeme gibi bir sonuç ortaya çıkaracağını vurgulayan Erkan bu durumun Erdoğan açısından daha pozitif bir durum olacağını dile getirdi. Henüz 6’lı masa ve Kılıçdaroğlu tarafından hala netlik kazanmayan ve tartışılan bu konuda ittifak başkanı belirlenmedi.

Sol İttifak Adayına Kimler Öneriliyor

Sol ittifak bu konuda yaptığı açıklama doğrultusunda çalışmaların başladığını ve devam ettiğini bu konuda aday olarak kimin belirleneceğine dair durumların devam ettiğini belirtti. Bu doğrultudan pek çok partinin birleşimi ile oluşturulan sol ittifaktan tartışmaların sürmesi ile beraber adayın belirlenmesi durumuna gidildi. Seçimlerden önce belirlenmiş olacak ve sunulacak olan aday sol ittifakta aday olacak. HDP tarafından yapılan açıklamada ise aday olarak belirlenmesi gereken kişinin geniş kitleler tarafında tanınan ve ilgi çekebilecek bir kişi tercih edeceklerini bildirdi. Bu sebeplerden dolayı henüz 6'lı masa başkan adayı netlik kazanmasa da çalışmalar özellikle herkesin kabullenebileceği doğrultuda ilerliyor.

Sol İttifak Adayında Sürdürülen Çalışmalar

Sol ittifak adayı konusunda çalışmalar halen devam ederken tartışmalar ve itirazlar fazla olmadan daha sakin şekilde ilerleme durumunda sandığa gitme mevcut olacaktır. Profesörlerin inceleme ve açıklama doğrultusunda solda ittifak adayında fazla itiraz olmadan ilerlemenin daha doğru olduğu vurgulanıyor. Bu sebepten dolayı daha sakin bir ilerleyiş doğrultusunda doğru bir aday tercih edildikten sonra geniş kitlelerce kabul gören ve pek çok kişinin tercih edebileceği bir aday üzerinde çalışmalar devam ediyor. Sol ittifak başarılı şekilde bu çalışmalarına devam ederken altılı masam doğru kararı verme üzerinde ilerliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler