Seçimlerden Sonra CHP'de Fay Hattı Büyüyor! Abdüllatif Şener'den Şaşırtan İstifa!

Seçimlerden Sonra CHP'de Fay Hattı Büyüyor! Abdüllatif Şener'den Şaşırtan İstifa!

Halk TV’ye konuşan eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’den şaşırtan istifa! Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini açıkladı. Parti yönetimini eleştiri bombardımanına tuttu. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra istifa eden Abdüllatif Şener, Kılıçdaroğlu’na oy vermediği söyledi. Halk TV’de katıldığı Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu programda gazeteci Barış Pehlivan’ın soruları arasında“ Siz Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmaya devam edecek misiniz, yoksa istifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine “Ben istifa ettim zaten.” diyen Şener’e Barış Pehlivan, “Ne zaman istifa ettiniz?” sorusunu yöneltti. Şener ise, “Oluyor. Açıklamayı yapmadan önce istifa etmiştim. 14 Mayıs sonuçlarından sonra istifa ettim.” dedi.

Şener, “Konuşmalarımda tüm söylediklerim teknik niteliktedir. Bir partiden ya da adaydan olduğum asla söylenemez. 2017 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dedikleri, benim ucube sistem dediğim sistemi CHP'lilerin 'Tek Adam' rejimi olarak anlatıyoruz. Ancak bu söylemin diğer boyutunu kimse tartışmıyor. O konuşmamda ilk kez ben bu manzarayı ortaya koydum.”dedi.

“Manzara şu, eğer cumhurbaşkanı ve meclis, tek parti ya da ittifakta bulunursa ortada denge denetim mekanizmaları kalmayan bir otoriter yapı ortaya çıkıyor" diyen Şener, "Ancak meclis başka bir ittifakta cumhurbaşkanlığı başka bir ittifakta olunca başkanlık dominant bir yapıya geçemiyor. Hatta meclis çoğunluğu hangi ittifakta ise o daha güçlü olabiliyor. Ve bu durum bir kaos yaratıyor.” şeklinde ifade etti.

"YSK, MUHARREM İNCE'NİN OYLARINI GEÇERSİZ OY SAYSAYDI İLK TURDA BİTERDİ"

“Bakıldığında seçim bitmiş, nasıl bitmiş 49,52 oy alınmış ve psikolojik sınır aşılmış hatta ilk turda seçimi bitirebilirdi. YSK, Muharrem İnce'nin oylarını geçersiz oy saysaydı ilk turda biterdi. Bitmiş bir seçimden sonra konuşuyorum. Bir kere CHP Genel Merkezi'nin ikinci tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. İkinci tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkında kapanmayacağını herkes biliyordu" yanıtını verdi.

“OY SANDIĞINA GİDERKEN MİLLETVEKİLİ DEĞİLDİM”

“Seçimlerin ikinci turundan kime oy verdiniz" sorusu üzerine Abdüllatif Şener, "Birinci turda Sinan Oğan'a oy verdim. İkinci turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisinin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim” şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler