Seçimlerde %93 Katılım ile Bir İlk Yaşandı!

Seçimlerde %93 Katılım ile Bir İlk Yaşandı!

Türkiye’de rekor kıran seçmen katılımı ile bir ilke imza atıldı! Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde bir ilk yaşandı. 14 Mayıs’ta sandığa %93’lük katılım ile seçmenlerin yoğun bir ilgi göstermesi ve oy kullanması şaşkınlık yarattı!

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde oy verme işlemi saat 17.00’de tamamlanarak oy sayımına başlandı. Her şehrin açılan sandıklarında ise oy sayım süreci devam ediyor.

CANAN KAFTANCIOĞLU: İSTANBUL’DA KILIÇDAROĞLU %51 ALDI!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada oy sayımları devam ederken, İstanbul’da %40 açılan sandıktan Kılıçdaroğlu’nun %51 aldığını belirtti. Açılan sandıkların oranı ise iki ajansa göre oldukça farklı. Anadolu ajansına göre %54.6, Anka %44.5 olarak açıklandı. Vatandaşların heyecanla beklediği sonuçta ise hangi adayın alacağı merak konusu. HDP YSK Temsilcisi Tiryaki ise “hiç kimse sandıkları terk etmesin” dedi.

FATİH ALTAYLI: AÇIKLANAN ORANLAR SEÇMEN SAYISINA GÖRE DEĞİL. DERT ETMEYİN!

Sandıklardan çıkan oylar tek tek sayılırken, açıklanan sonuçlar üzerine Fatih Altaylı twitter paylaşımı yayınladı. “Açıklanan oranlar sadece seçmen sayısına göre değil. Dert etmeyin!"

Seçmenlerin merakla beklediği sonuçlar için İmamoğlu ise canlı yayında yaptığı açıklamada “Biz şerbetliyiz bu sürece. Biz yüksek Seçim Kurulu üzerinden kendi sandık verilerimizi paylaşıyoruz.” dedi. Mansur Yavaş ise “Birinci turda tamamlanacağını ön görüyorum” ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler