Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Görevine Son Verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Görevine Son Verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı. Koca'nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu atandı.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa edeceği iddiaları doğru çıktı; kabine revizyonu kapsamında Koca görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararı Resmi Gazete'de duyuruldu.

Bu karara göre, istifa talebi kabul edilen Fahrettin Koca'nın yerine, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Atama, Anayasa'nın 104. ve 106. maddeleri uyarınca gerçekleştirildi.

KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Rizeli bir aileden gelip 1966 yılında Trabzon'da doğdu.

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Memişoğlu, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanlığını tamamladı. 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.

1999-2000 yılları arasında Miami Üniversitesi'nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde görev alan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 2000-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Başasistanlık yaptı.

 PTT Hastanesi'ne 2002'de Başhekim olarak atanan Memişoğlu, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti unvanını elde etti. Beykent Üniversitesi'nde 2007'de başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009'da tamamladı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim olarak çalıştı.

Kasım 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği'nde Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak görevlendirilen Memişoğlu, Mayıs 2014'te aynı birliğin Genel Sekreteri pozisyonuna yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler