Özgür Özel: "CHP Başının Üzerindeki Görülmez Yüzde 125’lik Tavanı Kırdı, Tuzla Buz Etti”

Özgür Özel: "CHP Başının Üzerindeki Görülmez Yüzde 125’lik Tavanı Kırdı, Tuzla Buz Etti”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel merkezinden açıklama yaptı. İşte detaylar...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin merkezinde yaptığı konuşmada, "Biz milletimizin verdiği bu mesajı bir kutsal emanet olarak alıyor ve tüm CHP’liler olarak başımızın üzerine koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL PARTİSİNİN GENEL MERKEZİNDEN AÇIKLAMA YAPTI 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Adaya, adaya destek veren aday adaylarına. Kazansınlar kaybetsinler büyük mücadele veren tüm adaylarımıza. Aday olmak, kampanya yapmak çok önemli ama bu örgütün isimsiz kahramanlarına. Sabah erkenden kalkıp, parti binasını açanlara, birazdan gelirler diye çayı koyanlara. Direklere bayrak asanlara, broşür dağıtanlara, kapı çalanlara, CHP örgütüne teşekkür ediyorum. Bugün seçmenlerimiz çok önemli karar verdiler. Seçim sonuçları göstermiştir ki bugün seçmen, Türkiye’de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi."

"CHP VE MİLLETİMİZLE KURDUĞUMUZ TÜRKİYE İTTİFAKI, BU SEÇİMLERDE TARİHİ BİR SONUÇ ELDE ETMİŞTİR"

"Bugün seçmen, 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye, ülkemizde yeni bir siyasi iklime kapı aralamaya karar verdi. Bugün seçmen cumhuriyet ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi. CHP ve milletimizle kurduğumuz Türkiye İttifakı, bu seçimlerde tarihi bir sonuç elde etmiştir. Milletimiz sadece yerel yöneticilerin kim olacağına karar vermemiş, ülkemizin ve belediyelerin nasıl yönetilmesi gerektiğine ve nasıl yönetilmemesi gerektiğine dair önemli bir mesaj vermiştir."

"FARKLILIĞIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR"

"Milletimiz ekmeğini küçültenlere, huzurunu bozanlara, demokrasiyi bozanlara, hukuk devletini çökertenlere açık bir mesaj vermiştir. Yok sayılanlar bugün ülkeyi yönetenlere açık bir mesaj vermiştir. Bu mesaj, benim okumamla, bizlerin okumasıyla şu şekildedir: Biz ülkemizin bir hukuk devleti olarak kalmasını, kaybedilen hukuk devleti vasfının geri gelmesini istiyoruz. Biz ülkemizde her türlü ayrımcılığa karşı çıkıyoruz. Farklılığımız, zenginliğimizdir.

31 Mart öncesi yaşananlar ne kadar ötekileştirici olursa olsun biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşları olarak birlik ve beraberlik istiyoruz. Birileri öyle söylüyor diye öyle milli, birileri öyle göstermeye çalışıyor diye kimseyi gayrı millî olarak görmüyoruz. Biz milletimizin verdiği bu mesajı bir kutsal emanet olarak alıyor ve tüm CHP’liler olarak başımızın üzerine koyuyoruz."

"BİZİM BAŞARIMIZ KİMSENİN HİZMETİ OLMAYACAKTIR"

"Ülkemizin gelecek yıllardan hakkı, hukuku, adaleti tanımayan siyasete bundan sonra geçit vermeyeceğini bugün gördük. Bilinmesini isterim ki bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Bizim başarımız kimsenin hezimeti olmayacaktır, kimsenin hezimeti değildir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız iyi hizmeti ödüllendirmiş, kötü hizmeti cezalandırmıştır.”

"CHP BAŞININ ÜZERİNDEKİ GÖRÜLMEZ YÜZDE 125LİK TAVANI KIRDI, TUZLA BUZ ETTİ

2023 Genel Seçimleri’ni hatırlatan Özgür Özel, “Seçmenimizde ortaya çıkan büyük duygusal kopuşa, CHP’nin kurultayı ve o kurultayda genel başkanı ve yönetimi seçimle var olduğunu gösteren başta Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bütün delegelerine çok şey borçluyuz.
Seçimden bizim başarı elde etmiş olmamız, bu seçimin hakkaniyetli olduğunu ispatlamaz.

Doğu ve Güneydoğu illerinde taşınan seçmenlerle bir yerel seçim sonucunun değiştirilmeye çalışılması, daha önce o seçmenlerin seçtiği belediyelere kayyum atanması kadar kötü bir girişimdir. Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur: CHP artık başının üzerindeki görülmez yüzde 125’lik tavanı söz verdiğimiz gibi kırmıştır, tuzla buz etmiştir. Onlara sürprizim, 1977’den beri ilk kez TRT ekranlarında CHP’nin şu anda birinci parti olmasıdır.” ifadesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler