Muharrem İnce'den Özgür Özel'e Ziyaret! İşte Görüşmenin Ayrıntıları...

Muharrem İnce'den Özgür Özel'e Ziyaret! İşte Görüşmenin Ayrıntıları...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi CHP Genel Merkezi'nde ağırlayarak belediye başkan adaylarının açıklanmasının ertelendiğini duyurdu. İşte detaylar...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi CHP Genel Merkezi'nde ağırladı. Özel, belediye başkan adaylarının açıklanmasının ertelendiğini duyurdu.

ÖZGÜR ÖZEL VE MUHARREM İNCE'DEN SEÇİM SÜRECİNE DAİR DEĞERLENDİRME!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti.

İnce, saat 10.00'da CHP Genel Merkezinde CHP Sözcüsü Deniz Yücel tarafından karşılandı. Ardından Özgür Özel ile Genel Merkez'de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu önemli görüşmeye, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yücel ve Gül Çiftci de eşlik eden isimler arasındaydı.

CHP Genel Başkanı Özel, "MYK'nın ve PM'nin olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı darbe girişimidir" şeklinde değerlendirdi. Muharrem İnce ise yerel seçim süreciyle ilgili duydukları kaygıları dile getirdi. 

İKİ LİDERDEN BASIN AÇIKLAMASI

Özel, "Bugün Memleket Partisi'nin saygıdeğer Genel Başkanı sayın Muharrem İnce ve heyetini kabul ettik. Kendileri partimize hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz" ifadesinde bulundu.

Muharrem İnce ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili konuşan Özel, Görüşmede memleket meselelerini, halkın meselelerini konuştuk. Süreç içinde diyalog ve temas halinde olma konusunda fikir birliğine vardık" dedi. 

"BİR DARBE GİRİŞİMİNİN SON PERDESİ OYNANDI"

CHP Lideri Özgür Özel, "Tabii biz görüşmemizi yaparken, sürekli bugün CHP'nin açıklayacağı belediye başkan adaylarından bahsedildiğini takip ettik. Arkadaşlar, dün Anayasa Mahkemesi'nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla Anayasa'yı askıya alma anlamına gelen bir darbe gişiriminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında bugün yapılacak MKY toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantımızın özel gündemle toplanacağını duyurmuştum. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere ilişkin hiçbir şey duymayacaksınız. MYK'nın ve PM'nin olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı darbe girişimidir. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bugünkü gündemle Parti Meclisi yeniden toplanacaktır." dedi.

İNCE "TÜRKİYE'DE YARGI AKLINI BAŞINA ALMALIDIR"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Memleket Partisi olarak yeni seçilen Genel Başkan sayın Özgür Özel'e hayırlı olsun, başarı dileklerimizi iletmek için ziyaret ettik. Kendisiyle memleket meselelerini değerlendirme fırsatı bulduk. Önümüzdeki seçim süreciyle ilgili de kaygılarımızı dile getirdik" diyen İnce, "Bu memleketin adliyesi, zaptiyesi, mülkiyesi, harbiyesi, tıbbiyesi ele geçirilmiş durumda. Memlekette yargı iktidarın sopası olmuş durumda. Yargının düzgün işlemediği bir yerde, ekonominin kurallarının düzgün işlemesi mümkün değildir. Türkiye'de yargı, aklını başına almalıdır.

Son seçimde ne yazık ki hem cumhurbaşkanlığını hem Meclis çoğunluğunu ele geçirmiş bir iktidar var. Bu psikolojik üstünlükle bu seçimlere giriyor. CHP amiral gemisidir, bugün muhalefetteki en güçlü partidir. O konuda görüşlerimizi aktardık. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır, görüşlerimizi kendisiyle paylaştık." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler