Milletvekili Uslu Muhtarlarla Buluştu

Milletvekili Uslu Muhtarlarla Buluştu

AK PARTİ Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Mahalle muhtarlarının sorunlarını dinlemek ve taleplerini almak amacıyla Kumluca Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Milletvekili Atay Uslu'nun yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, DSİ Antalya Bölge Müdürü ve DSİ Finike Şube Müdürü Mehmet Şen de eşlik etti.

Toplantıda Kumluca Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur başta olmak üzere muhtarlar tarafından mahallelerinin sorunlarına ilişkin bilgiler verildi ve talepler dile getirildi. Talep ve isteklerin ardından konuşan Milletvekili Atay Uslu, "Geçen yılki toplantımızda Karşıyaka ve Kum mahallelerinden geçen Üleşik Deresi, Göksu ve Salur mahallelerimizdeki kanalarda çalışma yapılsın istemişsiniz. Çalışmalar yapılmış. Spor salonu yanında Gavur Deresi üzerinde bir çalışma ihtiyacı doğmuş, DSİ bu çalışmayı yapmış. Ortaköy Mahalle muhtarının taş duvar talebi olmuş. O da yerine getirilmiş. Geçen yıl talep edilen hizmetler DSİ tarafından yapılmış. "Bazı muhtarlarımız boşa toplantı yapıyoruz. İsteklerimiz bu salonda kalıyor" diyor. Ama burada öyle görünmüyor" dedi.

2022 yılı içinde hem emniyet binası hem de hükümet konağı yapılacağını aktaran Milletvekili Atay Uslu, "Ormandan yer tahsis etmek zor bir süreçtir. Sıkı takip ettik. Orman ile Hazine arasındaki takası gerçekleştirdik. Kumluca Tekirova duble yol çalışmalarında sona geldik. Çok güzel bir yol oldu. Sadece Köpek Solutan bölümü kaldı. İnşallah orada da güzel bir çalışma yaparak çalışmaları tamamlayacağız. 2022 yılı içinde Phaselis Tüneli de tamamlanarak hizmete açılacak. Hastanemiz yeni sene ekim ayında müteahhit tarafından teslim edilecek. Ondan sonra tıbbi cihaz teminini yapacağız. Hastanemiz modern bir hastane olacak. 20 bin metrekare kapalı alan 250 araç kapasiteli kapalı otoparkı olan bir hastane yapıyoruz. Biz aslında buraya ek bina yapmıyoruz. Adı ek bina oldu. Hastane yapalım deseydik. Yatırım programı şu bu derken iş uzayacaktı. Ek bina dediğimiz bina mevcut binanın en az 2,5 kat büyüklüğünde bir binadır. 150 yataklı bir hastane yapıyoruz. 150 yataklı hastanenin özelliği şudur; artık sınıf değiştiriyoruz. Çalışmalarımıza şimdiden başladık. Biz burayı da B sınıfı hastane haline getireceğiz. Böylece sağlık personeli, doktor sayısı da artacak." diye konuştu.

Bölgedeki Ortaköy ve Kanlı Böngeç göletlerinin inşaatına mutlaka başlanması gerektiğine işaret eden Milletvekili Atay Uslu, şöyle konuştu:

"Bu hizmetleri hep birlikte çalışarak çözeceğiz. DSİ son iki yıldır yeni projeler yapmadı. Çünkü elimizdeki işleri tamamlayalım denildi. Artık işler tamamlandı. Şimdi yeni yatırımlar planlıyoruz. Bölgemizde üretilen sebze ve meyvelerin üreticiyle tüketici arasındaki fiyat farkının kaldırılması konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Ürünlerimiz üzerinde haksız olarak ciddi kazanç elde edenleri tespit edip ortadan kaldırması için çalışmalar yapıyoruz. Komisyoncularımız üzerinde oluşan spekülasyonları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar komisyoncuların ortadan kaldırılması çalışması değildir. Biz zamanında da söyledik. Komisyonculuk kaldırılmayacak. Tüccarların, komisyoncuların ve pazarlamacıların yapacakları görevler üzerinde düzenleme yapılacak dedik."

Milletvekili Uslu Muhtarlarla Buluştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler