Kktc’nin 38’inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanıyor

Kktc’nin 38’inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanıyor

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 38'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Antalya Başkonsolosu Cem Topçu'nun katılımıyla Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

KKTC'nin kuruluşunun 38'inci yıl dönümü vesilesi ile Antalya Başkonsolosluğu himayesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni yapıldı. Törene, KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, ilçe kaymakamları, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, STK temsilcileri katıldı. Çelenk sunma töreni sonrası günün anlam ve önemine dair şiiri Konyaaltı Akdeniz Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Umut Çetin okudu.

'KKTC İLELEBET YAŞAYACAKTIR'

Törende konuşan KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkonsolos Topçu, şöyle konuştu;

"Bugün içinde bulunduğumuz süreç, anavatan Türkiye'mizin Kıbrıs Türklerine her alanda verdiği güven ve destekle, adada var olacak bir uzlaşının ancak ve ancak eşit egemen iki devlet ve iki halk olgusuyla hayata geçeceğini göstermektedir. Kıbrıs Türkü, bu mücadelesini yılmadan, anavatan Türkiye Cumhuriyeti'yle birlikte sürdürecektir. KKTC ilelebet yaşayacaktır ve yaşatılacaktır. Akdeniz'deki Türklük meşalesi sonsuza dek yanacaktır. Bu günlere gelmemizde çok büyük mücadele veren Liderimiz Dr. Fazıl Küçük'ü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş'ı ve bu uğurda canlarını feda eden mücahit ve Mehmetçiklerimizi saygıyla anarken, tüm şehitlerimize Tanrı'dan rahmet diler, huzur içinde uyumalarını temenni ederim."

Kıbrıs'ta Türklük için verilen onurlu mücadelede yalnız bırakmayan gazilere de teşekkür eden KKTC Başkonsolosu Cem Topçu, "Tarihi şan ve şerefle dolu, her zaman bir ve birlikte, kararlı bir şekilde yürümenin en büyük mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız Anavatanımıza, Kuzey Kıbrıs Türk Halkı olarak saygı ve şükranlarımızı sunarım. Ne mutlu Türküm diyene" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan KKTC'nin 38'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Antalya kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin camla kaplı dış cephesine dev KKTC Bayrağı yansıtıldı.

Kktc’nin 38’inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanıyor

Kktc’nin 38’inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler