Kılıçdaroğlu'ndan, Burcu Köksal Açıklaması: "Talimatı Benim Verdiğim İddiası Alçak Bir İftira"

Kılıçdaroğlu'ndan, Burcu Köksal Açıklaması: "Talimatı Benim Verdiğim İddiası Alçak Bir İftira"

CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın, seçilmesi durumunda belediyenin kapılarını DEM Partililere açmayacağı yönündeki sözleri, son günlerde siyasetin merkezinde gündeme oturdu. CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da açıklama geldi.

Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç, her siyasi partiye açık olacak" sözleriyle taahhütte bulundu. Köksal, belediyenin kucaklayıcı bir yönetim anlayışına sahip olacağını ifade ederek, DEM Parti dışındaki tüm siyasi partilerle işbirliğine hazır olduklarını belirtti. 

CHP'DE DEM PARTİ KRİZİ BÜYÜYOR!

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" demişti.

Bu durum üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada "sürçülisan" olarak niteledi. Ancak Köksal sözlerinin arkasında durdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu durum üzerine Köksal için "Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti" diye belirtti.

PORTAKAL: "BEN BUNUN BİR TALİMATLA YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Gazeteci Fatih Portakal televizyonda Köksal'ın sözleriyle ilgili talimatın CHP'nin eski genel başkanı Kılıçdaroğlu'ndan gitiğini iddiasında bulundu. Portakal, "Ben bunun bir talimatla yapıldığını düşünüyorum. Açık açık net ismini de söyleyeyim Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki isimlerden biri. Birazdan bir görüntü de ekrana getireceğim. Özgür Özel'in de kendisini Kılıçdaroğlu'yla arasını bozmak istemediği için aday gösterdiğini tahmin ediyorum. Talimatı kanıtlayamam ama Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini bile düşünüyorum. Bak bu kadar da net konuşuyorum. Çünkü ben de net konuşmayı seven bir insanım" ifadelerinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU: "PARTİME GELECEK EN UFACIK BİR ZARAR VARSA KİMSE BENİ SUSTURAMAZ"

İddialar üzerine T24'ten Murat Sabuncu'nun konuğu olan Kılıçdaroğlu, "Bir kez daha açıkça söyleyeyim: Burcu Köksal'a böyle konuşması yönünde talimat verdiğim alçak bir iftiradır. Benim yakınımdaki her kişi şunu çok iyi bilir. Ben CHP'nin tüm belediye başkanlarının başarısını isterim, bu benim en büyük dileğim. Ne yazık ki aleyhime kasıtlı yalan bir haber yapılıyor. Aleyhimde yapılan kasıtlı yalan haberlere ve iftiralara ne yazık ki ben alışığım ama daha vahimi bu sefer ki operasyonda yıpranan sadece ben değilim, Cumhuriyet Halk Partisidir. Ben bana yapılana kan kusar kızılcık şerbeti içtim der susarım ama partime gelecek en ufak bir zarar varsa kimse beni susturamaz ve sindiremez. Sonucu ne olursa olsun" dedi.

Sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, "Benim DEM ya da herhangi bir partinin dışlanması ile ilgili bir görüşü, sözü savunmam mümkün olabilir mi? Genel başkanlığım sırasında ötekileştirmeye karşı mücadele etmedim mi? Genel başkanlığım sırasında yerel yönetimlerde temel ilkelerimiz başlıklı tüm teşkilata yollanan yedi maddeyi hatırlıyor musunuz? Bunun birinci maddesi neydi? Yönettiğiniz belediyede hemşerilerinizi inançları, kimlikleri, yaşam tarzları itibariye ötekileştirmeyiniz. Tüm vatandaşları kucaklayınız. Bunu ilke edinmiş, ilk madde yapmış bir kişi böyle bir ötekileştirmeyi kabul eder mi?" ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler