İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Musa Ertuğan Kimdir?

İYİ Parti Antalya Milletvekili Adayı Musa Ertuğan Kimdir?

İYİ Parti milletvekili adayı Musa Ertuğan oldu. Peki İYİ PARTİ Milletvekili adayı Musa Ertuğan Kimdir? Musa Ertuğan kaç yaşında ve nereli? Musa Ertuğan hangi partiden milletvekili adayı oldu?

İYİ Parti Antalya 9. sıra milletvekili adayı olan Musa Ertuğan 1 Ocak 1960 yılında Mersin'de dünyaya geldi. Kendisi 28. dönem milletvekili Adayı. Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi

İYİ PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAYI MUSA ERTUĞAN KİMDİR?

İYİ Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Tıpkı geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de aday oldu.

Trabzon Sürmene Doğumlu Funda Hanım ile evli, Bir çocuk babası olan Musa ERTUĞAN, Aktif siyasi yaşamına 1976 yılında Ülkü Ocaklarında başlamıştır. Sırası ile; Ülkü Ocakları Yöneticiliği, MHP Antalya Merkez İlçe Başkanlığı, MHP Antalya İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.


2015 Yılında Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener'in çıktığı MHP Genel Başkanlığı mücadelesinde Sn. Akşener'in araması ile Büyük Kurultay için imza veren Antalya'daki ilk Türkiye'de ki ikinci kişidir. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Sn. Meral Akşener'in yol arkadaşı olarak kalan çok az kişiden birisi olan Ertuğan, Anayasa Değişikliği konusunda yürütülen “HAYIR” Kampanyasının oluşması ve gelişmesinde, başkanı olduğu Milliyetçi Meslek Adamları Birliği aracılığı ile büyük bir risk alarak “Milli İradenin Önemi” Toplantı ve Konferanslarını ilk olarak Antalya'da düzenlemiş sonrasında Türkiye'nin diğer illerinde düzenlenen Konferans ve Toplantıların organizasyonunda önemli görevler üstlenmiş hareketin Antalya Sorumluluğu görevi ile İyi Partinin kuruluşunda önemli bir rol üstlenmiştir. Üstlendiği bu rol sebebi ile İyi Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi yapılmıştır.

İş Adamı olan Ertuğan özel hayatında Spora ve Sporcu bir gençlik yetiştirmeye önem vermiş, Sporun Gençleri Kötülüklerden uzaklaştıracağına, Orta yaş ve üzerindekileri ise yatağa düşmekten uzaklaştıracağı felsefesi ile çalışmalar yürütmüştür. Geçlik üzerine çalışmalarını Başkanlığını yaptığı Milliyetçi Genç İş Adamları Derneği ile yürütmüştür. 70 li yıllardan bu yana Uzakdoğu Sporları ile ilgilenmektedir. Türkiye Karate Federasyonu ve Türkiye Fitnes Federasyonlarından Uluslararası Antrenör Belgesine sahip olup Milli Takım kafile Başkanlığı yapmıştır. 1996 – 2001 Yılları arasında 2 dönem Türkiye Karate Federasyonu Asbaşkanlığı Görevini yürütmüş olup. Halen Dünya Shotokan Karate Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanlığını ve Türk Dünyası ile İlişkiler Başkanlığını Yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler