İstanbul'un Yeni Valisi Davut Gül Oldu!

İstanbul'un Yeni Valisi Davut Gül Oldu!

Yeni Kabine seçimlerinin ardından İçişleri Bakanının Ali Yerlikaya olması üzerine İstanbul Valisinin kim olacağı merak konusuydu. İstanbul’un valisi Davut Gül oldu.

Gaziantep’te Vali olan Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Valisi olarak atandı. Birçok vatandaşın merak ettiği İstanbul Valisi Davut Gül hakkında işte merak edilen tüm detaylar..

İstanbul Valisi Davut Gül Kimdir?

Davut Gül, Erzurum’un Horasan ilçesinde dünyaya gelen Davut Gül, 1974 doğumludur. İlk ve ortaöğrenimi Horasan’da aldı. Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi’nde bitirdi. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Gül, 2000 yılında Gaziantep'te kaymakam adayı olarak göreve başladı. Muğla - Kavaklıdere, İzmir - Kemalpaşa bölgesinde yurt dışı stajlarını tamamlayıp, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. Daha sonra Kırklareli - Kofçaz ilçesine kaymakam olarak atandı. 2003-2005'te Şirvan Kaymakamlığı, 2005-2006'da Karaman Vali Yardımcılığı ve 2006-2009'da Gürün Kaymakamlığı yaptı.

2009 yılında Türkiye Yöneticiler Derneği tarafından Yılın Kaymakamı seçilmiş olan Gül, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü'ne layık görülmüştür. Gördes ve Şarkışla ilçe muhtarı olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü daire başkanlığına atandı. 9 Haziran 2016 tarihinden 5 Kasım 2018 tarihine kadar Sivas Valisi olarak görev yaptı. 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Gaziantep Valisi olarak atandı. Vali Gül evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler