İstanbul'da ki Kaydı Olmayan Suriyeliler'e Yaptırım Uygulanacağı Açıklandı!

İstanbul'da ki Kaydı Olmayan Suriyeliler'e Yaptırım Uygulanacağı Açıklandı!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul'da kayıtlı olmadan ve hala İstanbul'da oturan Suriyeliler için yaptırım uygulanacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da kayıtlı olmayan ancak hala İstanbul'da bulunan geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere yönelik önemli bir adım atıldı. 24 Eylül'den itibaren bu kişilere yaptırımların uygulanacağı bildirildi işte detaylar...

SURİYELİLERE 24 EYLÜL'E KADAR SÜRE VERİLDİ!

İstanbul'da kayıtlı olmayan ve geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler'in kayıtlı oldukları illere dönmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bu sürenin uzatılmayacağı ve aksi takdirde yasal yükümlülüklerin uygulanacağı belirtildi. Göç İdaresi ise, İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere dönmelerini teşvik edilerek kayıtlı olmayanların sayısını azaltmayı amaçlıyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasına göre, İstanbul'da kayıtlı olmamalarına rağmen hala İstanbul'da bulunan geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere yönelik önemli bir hatırlatma ve yaptırım açıklandı. İstanbul Valiliği tarafından 28 Temmuz 2023 tarihinde yapılan duyuruda, bu kişilerin İstanbul'dan ayrılarak kayıtlı oldukları illere dönmeleri gerektiği belirtilmişti. Ancak, belirtilen tarih olan 24 Eylül 2023'e kadar İstanbul'dan ayrılmamış olmaları durumunda ilgili yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.

son-gun-24-eylul-istanbul-da-kayitli-olmayan-16352435-6362-amp.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler