Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Hazine ve Maliye Bakanı olarak Yeni Kabine listesinde yer alan Mehmet şimşek, birçok kişinin merak ettiği isim oldu. Son zamanlarda piyasalardaki kademeli ilerleyişte adı geçen Mehmet Şimşek ile ilgili tüm detaylar...

Türk ekonomist ve siyasetçi Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 Batman’ın Gercüş ilçesinde ki Arıca köyünde doğdu. 8 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Dört abisi ve dört ablası olan Şimşek, 5 yaşındayken annesini kaybetti. İlkokulu 2. Sınıfa kadar köyde okudu. Abisi köy okulunda öğretmen olduğu için geri kalan ilkokul eğitimini onun yanında aldı. Ortaokul ve lise eğitimini Gecüş’te alan Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak 1 yıl çalıştıktan sonra Etibank bursu alarak Master için Exeter Üniversitesi’ni bitirdi.

Yurda geri dönen Şimşek, üç ay Etibank’ta çalıştı. 1993 yılında mecburi hizmet için Türkiye’ye geldi. Gazetede gördüğü iş ilanında Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliğinin ekonomist araması üzerine sınava girerek kazandı. 'Kıdemli Ekonomist' adıyla 4 sene çalışan Şimşek, 23. Dönem Gaziantep’ten 24.Dönem Batman Milletvekili seçildi. Devlet Bakanı ve Maliye bakanı olarak çalıştı. 22 Mayıs 2016 yılında Ahmet Davutoğlu’nun istifası üzerine hükümette başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. 2023 Yeni Kabine Listesinde yer alan Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler