Genelkurmay Başkanlığı'na Atanan İsim Orgeneral Metin Gürak Oldu!

Genelkurmay Başkanlığı'na Atanan İsim Orgeneral Metin Gürak Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları belli oldu. Genelkurmay Başkanlığına Orgeneral Metin Gürak atandı.

Bugün saat 12.10'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar belli oldu. Toplantı sonucu TSK'nın yeni komuta kademesi belirlendi. Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakanı olması ile boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na Orgeneral Metin Gürak getirildi. 

YAŞ TOPLANTISI KARARLARI BELLİ OLDU!

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısında alınan kararlar sonucunda TSK'nın yeni komuta kademesi belirlendi. Alınan karar sonucu; 2. Ordu Komutanı olarak görev yapan Orgeneral Metin Gürak Genelkurmay Başkanı olarak atandı. 

KARA KUVVETLERİ SELÇUK BAYRAKTAR OLDU

Yapılan YAŞ toplantısı sonucunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Selçuk Bayraktar atandı. Yüksek Askeri Şura kararları ile birlikte 30 Ağustos 2023 tarihinde geçerli olmak üzere 63 albay general ve amiralliğe terfi etti. 32 general ve amiral ise bir üst rütbeye yükseltildi.Hava Kuvvetleri Komutanlığına atanan isim Muharip Hava Kuvvet Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu oldu. Deniz Kuvvetleri komutanı Ercüment Tatlıoğlu'nun görevine devam edeceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler