Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Yeni Kabine Listesinde yer alan Alparslan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. Alparslan Bayraktar kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

Bakanlar Kurulunun belli olması ile birlikte yeni Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar oldu. Birçok kişinin merak ettiği Bayraktar kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

Alparslan Bayraktar Kimdir?

Alparslan Bayraktar, 1975 doğumludur. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinde tamamladı. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ekonomi Hukuku dalında ve Fletcher School of Law and Diplomacy’den Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümünde Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında tamamladı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 

2016-2018 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kumun'da Kurul üyeliği yapan Bayraktar, enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmalar yaptı. Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ile Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yaptı. Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütmekte olan Alparslan Bayraktar, Yeni Kabine listesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler