Emrah Safa Gürkan Seçim Sonrası Nokta Atışı Değerlendirmeleri ile Halk Hesap Soramıyor dedi!

Emrah Safa Gürkan Seçim Sonrası Nokta Atışı Değerlendirmeleri ile Halk Hesap Soramıyor dedi!

Tarihçi ve yazar Emrah Safa Gürkan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra merak edilen isimler arasında geliyor. Seçim sonu ile ilgili asıl şu anda eleştirmeye ve değişime ihtiyacımız olduğunun altını çizen Gürkan'la ilgili işte tüm merak edilenler..

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri birinci turda sonuç alamayıp ikinci turda sonuçlandı. 2.turda Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 28 Mayıs Pazar günü oylar atıldı ve sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçim sonucuna göre birçok kişi muhalefete karşı tepki gösterdi. Kimisi de hakkını helal ettiğini ve şükranlarını ifade eden paylaşımlarda bulundu.

Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan ise seçim sonuçlarına farklı bir açıdan yorum getirdi. Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Gürkan, şu sözlere yer verdi. “Türkiye'de seçmeni "umut" yönetiyor. Habire umut satın alıyor. Umutlanmak için mecbur kaldığı projelere bile dört elle sarılıyor.” ifadelerinde bulundu. Ayrıca Muharrem İnce’yi örnek veren Gürkan, ‘umudunu kırana düşman kesiliyor’ şeklinde dile getirdi.

“Halk Çok Duygusal”

Gürkan, “Türk halkı çok duygusal” dedi. Sözlerine devam ederek “Halk duygusal, çünkü temsil edilmiyor. İronik bir şekilde bunun esas sorumlusu olan muhalif siyasetçiler bundan en çok fayda görenler oluyor. Eskiden korkuyu provoke ederlerdi şimdi umudu ki bu gene de bir gelişme sayılır.” ifadelerine yer verdi.

Karar verme gücünün oysa ki halkta olduğunu hatırlatarak, “Israr edersek dünya bizim istediğimiz gibi değişir.” dedi. Sözlerine devam eden Gürkan, “Bunu çocuklar yapar. Akılla değil duygularla hareket edince kaybedilmiş bir seçimin faturasını bile çıkaramıyoruz. Hesap soramıyoruz. Nerede yanlış yapıldı diyemiyoruz. Sloganlar, romantik laflar, mantıksız argümanlar. Sonuçta birbirini kıran inciten insanlar.Boş holiganlık.” şeklinde ifade etti.

“Bırakın İnsanlar Konuşsun”

Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, yaptığı açıklamada “Gelişmiş demokrasiler hesap sormak, itiraz etmek üzerine kurulmuştur. Akılla hareket eden, mantıklı düşünen kitleler talep eder. Böyle duygusal davranan, ahenge tapan, ağzımızın tadı kaçmasın kıvamında proje yerine hayal ve umut satın alan kitleler değil. Gelişmiş demokrasiler hesap sormak, itiraz etmek üzerine kurulmuştur. Akılla hareket eden, mantıklı düşünen kitleler talep eder. Böyle duygusal davranan, ahenge tapan, ağzımızın tadı kaçmasın kıvamında proje yerine hayal ve umut satın alan kitleler değil.” dedi

“Siyasetçi O kadar Değerli, Zor Bulunan Bir Şey Değil!”

Gürkan, “Siyasetçi o kadar değerli, zor bulunan bir şey değil. Biz itiraz edersek biri gider, diğeri gelir. Sürekli aynı isimlere mahkum kalmayız!” diyerek sözlerini ifade etti. Batı toplumunda da bu problemlerin belli bir yere kadar olduğunu belirterek “Bu anlamda ülkemizin bu kadar kötü durumda olduğunu düşünmüyorum. Bence bu irrasyonel güruhun sesi çok çıkıyor sadece” diyerek sözlerini sürdüren Gürkan, siyasetçilerin sorumluluk alması gerektiğine vurgu yaptı. “Bunun sorumlusu 20 yaşındaki Twitter kullanıcısı olamaz” diyerek “Bu seçimi biz kaybetmedik, biz kaybettirmedik. Bir kişi aday oldu, bir hikaye anlattı. olmadı.” ifadesinde bulundu.

“Parti genel başkanlığı memuriyet ya da esnaflık gibi bir şey değil”

“Bir tane oluyor ondan. Oraya da elinden geleni yapan değil, işini çok iyi yapanlar geliyor. CEO'lar, teknik direktörler vs. bunlar tek kişilik makamlar... Bin tane yok. Yani KK bir öğretmen olsaydı evet ekmeği ile oynamayalım, elinden geleni yapmış derdik. Ama yani bıraksa evden atmayacaklar. 75 yaşında emekli olmuş olacak. Bu bir kıyamet senaryosu değil kimse kusura bakmasın. Bu kadar mantıksız argümanı bir arada daha önce hiç görmedim. Konu siyasetse insanlar mantıken hovardalaşıyorlar. Borsa, kariyer vs. buralarda böyle irrasyonel hareketlerde bulunduklarını hiç sanmıyorum. Siyaset terapi grubu gibi, ısrar, tutturma, saçmalama alanı” diyen Gürkan, seçim sonrası düşüncelerini açıkladı.

Emrah Safa Gürkan Kimdir?

Tarihçi ve yazar Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra en çok konuşulan isimler arasında yer aldı. Gürkan, Türk tarihçi,akademisyen, yazar, ve içerik üreticisi olarak çalışmalarına devam ediyor. Bilkent Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünden 2003 yılında mezun olduktan sonra, 2006 senesinde yüksek lisansını tamamladı. 

evrim.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler