Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşındadır?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşındadır?

3 Haziran Yeni Kabine listesinde yer alan Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oldu. Fidan, son zamanların en çok araştırılan isimlerinden biri olarak gündemde yer alıyor. MİT'in en genç müsteşarı olan Hakan Fidan, kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara’da doğdu. Öğrenim gördüğü okullar ise Kara Kuvvetleri Muharebe okulu ile Kara Kuvvetleri Dil okuludur. Akademi eğitiminin bir kısmını TSK’da ki görevi sırasında tamamladı. Almanya’daki NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı’nda görev aldı. Aynı dönemde University of Maryland University Collage’de eğitim aldı. Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında eğitim alarak Türkiye’ye geri döndü. Bilkent Üniversitesi’nde Uluslar arası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Fidan, aynı zamanda doktora derecesinde tamamlamıştır. TSK’daki Astsubaylık görevinden istifa etmiş ve Büyükelçilik Siyasi ve ekonomik Danışmanlığı yapmıştır. Ayrıca Başbakanlık Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığında da görev almıştır. Siyasi kariyerinde dış politika da görev alarak Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinde yer almıştır. Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinde ders vermiştir.

HAKAN FİDAN’IN DAHA ÖNCEKİ GÖREVLERİ NELER?

Bir süre MİT müsteşar yardımcılığı yapmıştır. Arkasından 2010 yılında MİT Müsteşarlığı görevine atanmıştır. 2015 yılında görevinden ayrılan Fidan, 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etti. Daha sonra ise yazılı bir açıklama yapı ve aday adaylığına yaptığı başvuruyu geri çektiğini belirtti. 2015 yılında aynı görevine tekrar geri döndü. MİT Başkanlığı yapan Hakan Fidan Bugün açıklanan Yeni Kabine listesinde Dışişleri Bakanı olarak görev aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler