Demre Belediyesi'ne 1 milyon 200 bin TL'lik icra

Demre Belediyesi'ne 1 milyon 200 bin TL'lik icra

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, 2010- 2013 yıllarından kalan borç için belediyeye faiziyle 1 milyon 200 bin TL icra geldiğini açıkladı.

Antalya'nın Demre Belediye Başkanı İYİ Partili Okan Kocakaya, belediyeye icra geldiğini açıkladı.

Başkan Kocakaya, 1 milyon 35 bin 55 lira 7 kuruşluk borcun faiziyle birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olduğunu belirterek, "Belediyemize dün itibarıyla 1 milyon 200 bin TL icra takibi başlatıldı. Borcun kaynağına gelince, eski belediye başkanının zamanında belediyenin ödeme gücü varken ödemediği bir borçtan oluşuyor. Yeryüzü cenneti Demre'mizin en güzel yeri olan bir tarafı Taşdibi sahili, bir tarafı Sülüklü sahili, hemen önünde Demre Yat Limanı'nı kucaklayan 60 dönümlük turizm alanı 2010 yılında belediyemize tahsis edilmiştir." dedi.

KULLANIM ÜCRETİ ÖDENMEMİŞ

Geçen 2010 yılından 2013 yılına kadar tam 3 yıl boyunca 60 dönümlük belediyeye tahsis edilen turizm alanına tek bir çivi daha çakılmadığını belirten Başkan Kocakaya, "Hiçbir yatırım yapılmadı. Demre'mizin en önemli kazanımı olan bu alan, yine dönemin belediye başkanının talebi üzerine 2013 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir. Hiçbir çaba sarf edilmeden bu yer elimizden uçup gitti. Yıllık üst kullanım bedeli 186 bin lirayken 3 yıl boyunca bir kuruş ödenmemiş. 7 yıl öncenin borcunu taksitlendirme talebimiz de maalesef reddedildi" dedi.

Başkan Kocakaya ardından Demre Belediye Meclisi'ni toplayarak konu hakkında bilgi verdi ve izlenecek yöntem hakkında görüş alışverişinde bulundu.

demre-belediyesine-1-milyon-200-bin-tllik-icra-demre-belediye-binasi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler