Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Dışişleri Bakanlığı'na 3 Bakan Yardımcısı Atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Dışişleri Bakanlığı'na 3 Bakan Yardımcısı Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Ekinci'nin diplomatlık kariyerindeki başarısı ve Yılmaz'ın iletişim stratejileri konusundaki uzmanlığı dikkat çekerken, Duran'ın akademik birikimi ve dış politika analizleri öne çıkıyor. 

disisleri-bakanligi-na-3-yeni-bakan-yardimcisi-17336239-3723-m.jpg

AYŞE BERRİS EKİNCİ KİMDİR?

Ayşe Berris Ekinci, Dışişleri Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atandı. Tecrübeli diplomat Ekinci, Marsilya'da Dame de Sion Lisesi'nde eğitim aldıktan sonra, 1985-1987 yılları arasında Aix-Marseille Üniversitesi'nde ekonomi lisans eğitimi gördü. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Boston College'de finans alanında yüksek lisans yaptı.

Kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulunan Ekinci, Marsilya Başkonsolosu ve Enerji ve Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet verdi. Ayrıca, Havana Büyükelçisi olarak da görev yapan Ekinci, diplomasi alanındaki geniş tecrübesiyle dikkat çekiyor.

BURHANETTİN DURAN KİMDİR?

Burhanettin Duran, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı. İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün eski öğretim üyesi olan Duran, 1971 yılında Sakarya Adapazarı'nda doğdu. Eski Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ın yeğeni olan Burhanettin Duran, lise eğitimini Adapazarı İmam Hatip Okulu'nda tamamlayarak 1989 yılında mezun oldu.

1991 yılında, Atilla Arkan ve Kadir Ardıç gibi diğer mezunlarla birlikte Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ni (SİMDER) kurdu. Akademik kariyeri boyunca birçok önemli çalışmaya imza atan Duran, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında derinlemesine bilgi ve deneyime sahip.

NUH YILMAZ KİMDİR?

Nuh Yılmaz, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı. Eğitim hayatına Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü'nde başlayan Yılmaz, lisans eğitimini burada tamamladı. Ardından, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Doktora çalışmalarına George Mason Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Bölümü'nde başlayan Yılmaz, bu süreci Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı.

Akademik ve profesyonel kariyerinde çeşitli başarılar elde eden Nuh Yılmaz, kültürel çalışmalar ve sosyoloji alanlarındaki derin bilgisiyle tanınıyor.

Nuh Yılmaz, Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı. Yılmaz, daha önce Star gazetesi, Sabah gazetesi ve CNN Türk Washington temsilciliği görevlerini yürüttü. 2008-2011 yılları arasında SETA’nın Washington DC Ofisi’nin kurucu direktörlüğünü üstlenen Yılmaz, aynı zamanda Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Dış politika, strateji, eleştirel düşünce ve kültürel çalışmalar alanında uzman olan Yılmaz, yerli ve yabancı birçok dergi ve gazetede yazılar yayımladı. 17 Mayıs 2024 tarihinde Dışişleri Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak atanan Yılmaz, geniş akademik ve profesyonel deneyimiyle dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler