Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabinede Değişiklik Sinyali Vererek, İki Bakanla Yollarını Ayırabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabinede Değişiklik Sinyali Vererek, İki Bakanla Yollarını Ayırabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası kabinede olası değişiklikler için sinyal verdi. İki bakanın değiştirileceği iddiaları doğru mu? Kabine revizyonu ile ilgili Cumhurbaşkanı hangi açıklamalarda bulundu? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, son dönemde artan şiddet olaylarına yönelik rahatsızlığını dile getirdiği İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un görevden alınabileceği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı.

İKİ BAKANIN DEĞİŞTİRİLECEĞİ İDDİALARI DOĞRU MU?

Kabine revizyonuna dair merak uyandıran açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hem genel başkan yardımcılarında hem de kabinede yeni değerlendirmeler yapabiliriz" dedi. Ana bakanlıklarda değişiklik beklenmezken, Yerlikaya ve Tunç'un isimleri, görevden alınabilecek bakanlar arasında öne çıkıyor.

Erdoğan'ın nasıl bir revizyona gideceği merak edilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarında değişiklik yapılmasının öngörülmediği belirtiliyor. Kabinenin ana gövdesini oluşturan bu bakanlıklarda mevcut isimlerin görevlerine devam etmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler