CHP'den Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Songül Başkaya Kimdir?

CHP'den Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Songül Başkaya Kimdir?

Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayları arasında yer alan Songül Başkaya kimdir, ne zaman ve nerede doğmuştur? İşte detaylar...

CHP'den Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adayları arasında yer alan Songül Başkaya hakkında merak edilenler haberimizde.

SONGÜL BAŞKAYA KİMDİR, NE ZAMAN VE NEREDE DOĞDU?

24 yıllık gazetecilik deneyimine sahip ve 2024 Yerel Seçimleri için Muratpaşa Belediye Başkanlığı için resmi başvuruda bulunan Songül Başkaya, kentin ve ilçenin sorunlarına hakim bir isim olarak dikkat çekiyor.

İletişim ve Kamu Yönetimi alanlarında lisans, yerel yönetimler üzerine yüksek lisans eğitimi almış olan Başkaya, gazetecilik kariyeri boyunca edindiği bilgi birikimiyle öne çıkıyor.

21 Haziran 1981 tarihinde Ankara'da doğan Muratpaşa Belediye Başkanlığı aday adayı Songül Başkaya, eğitim hayatına Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nde başladı. 2003 yılında bu bölümden mezun olan Başkaya, ardından 2009 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi alanında eğitimini tamamladı. 2019 yılında ise Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tezli Yüksek Lisans programını başarıyla bitirdi.

images-2023-12-18t081814-305.jpeg

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI SONGÜL BAŞKAYA NE İŞ YAPIYOR? 

Songül Başkaya, 2004 yılından bu yana sosyal ve siyasi alanlarda etkin bir rol üstlenerek Akdeniz Gerçek Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmenliği, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü ve Köşe Yazarlığı görevlerini başarıyla sürdürmektedir. Başkaya, gazetecilik kariyeri boyunca ilgi çekici ve çeşitli konuları ele alarak kamuoyunu bilgilendirmekte ve çeşitli sosyal meselelere dikkat çekiyor.

Songül Başkaya, Muratpaşa ilçesinde adı kamuoyu yoklamalarında geçen bir isim olarak dikkat çekiyor. Antalya İl Genel Meclisi'ne seçilen ilk ve son kadın üye olarak tarih yazan Başkaya, 21. Dönem İl Genel Meclisi'nin en genç üyesi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda, Antalya Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu'nda ilk kadın grup başkanvekili unvanına sahip olan Başkaya, 2014 seçimleri öncesinde Muratpaşa İlçesi'nde yapılan ön seçimden birinci çıkarak Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi oldu.

images-2023-12-18t082115-863.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler