Bilim ve Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Bilim ve Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Son günlerde en çok konuşulan isimler arasında gelen Mehmet Fatih Kacır, Bilim ve Sanayi Bakanı oldu. Peki Mehmet Kacır kimdir, nerelidir? İşte merak edilen Mehmet Fatih Kacır hakkında tüm detaylar…

Başarılı bir özgeçmişe sahip olan Mehmet Fatih Kacır, gündemde yer alan isimler arasında geliyor. Yeni Kabine sisteminde listede yer alan Kacır, Bilim ve Sanayi Bakanı oldu. 1984’te İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde yaptı. 2003 senesinde üniversite sınavlarında Türkiye 12.si oldu. Lisans eğitiminde Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Lisans eğitimini tamamlarken onur derecesiyle bitiren Kacır, daha sonra girişimci olmaya karar verdi. Şirketlerde yöneticilik ve başkanlık yapan Kacır, endüstriyel modeller geliştirerek yenilikçi uygulamalara imza attı.

Ahmet Fatih Kacır Daha Önce Nerelerde Görev Aldı?

Üniversiteden mezun olduktan sonra çeşitli alanlarda girişimci olmayı seçti. Kurucusu ve başkanı olduğu firmalarla simülasyon yazılım ve donanımları, dijital açık hava reklamcılığı, sanal gerçeklik uygulamaları ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Kacır, İş hayatının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da faaliyet göstermiştir. Havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest İstanbul'u başlatan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı kurucularından KACIR, yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. 21 Temmuz 2018 yılında Cumhurbaşkanı Kararı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına atanan Kacır, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü,  Türk Patent ve Marka Kurumu, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi ve Uzay Ajansı çalışmalarında koordinasyonu yürüttü. 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra Yeni Kabine listesinde yer alarak Bilim ve Sanayi Bakanlığı görevine getirildi. Kaçır,evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler