BaBaLa TV'DE Cübbeli Ahmet Şoku

BaBaLa TV'DE Cübbeli Ahmet Şoku

Oğuzhan Uğur tarafından oluşturulan ve milyonlarca takipçiye ulaşan BaBaLA TV Açık Mikrofon önümüzdeki hafta şaşırtan bir konukla yayın yapacağını duyurdu. Oğuzhan Uğur Twitter hesabından Türkiye'den bir cemaat liderini konuk almak istediğini belirtti...

Oğuzhan Uğur tarafından oluşturulan ve milyonlarca takipçiye ulaşan BaBaLA TV Açık Mikrofon önümüzdeki hafta şaşırtan bir konukla yayın yapacağını duyurdu. Oğuzhan Uğur Twitter hesabından Türkiye'den bir cemaat liderini konuk almak istediğini belirtti. Ardından halk tarafından Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü konuk alacağını duyurdu. Konu ise tarikatlar olarak belirlendi. 

Cübbeli Ahmet Hoca Tepkileri 

Oğuzhan Uğur tarafından atılan tweet altına yorum yağdı. Oğuzhan Uğur yorum yapmaktan çekinenlerin profil bilgilerini gizleyerek yorum yapabileceklerini ifade etti. Bir yandan Mevzular Açık Mikrofon yayınına katılmak isteyenler, bir yandan Oğuzhan Uğur'un yaptığı konuk seçimi ile onu takipten çıktığını, şaşırdığını belirten kesimler oldu. Tarikatlar ile ilgili merak ettiklerini ifade edenlerin sayısı da oldukça fazla oldu.  

Yine bazı kişiler böyle yaparak Türkiye tarihinde çoğunun skandallarla gündeme geldiği tarikatların meşrulaştırmaya sebep olacağını düşündüğünü ifade etti. Cübbeli Ahmet Hoca'nın basına yansıyan dikkat çekici ve tuhaf bulunan açıklamaları da tekrar hatırlatıldı. Genel bir analiz yapıldığın karşı çıkmakla beraber sorulan soruları ve verilen cevapları birçok kişi oldukça merak ederek izleyecektir.  

Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir?  

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü 1965 İstanbul doğumludur. Ailesi Nakşibendi tarikatının İsmailağa cemiyeti kolundandır. Küçük yaşlardan beri aile içerisinde de dini eğitimler ve göreneklerle yetişmiştir. Çocuk yaşta hafız olmuş ve çeşitli mekânlarda ilgi çeken vaazlar vermiştir. 

Yaşamını idame ederken en büyük kaynağının Kur'an ve sünnet olduğunu belirten Ahmet Mahmut Ünlü zaman zaman gündeme gelmekle kalmamış davalık olmuş hatta cezaevi süreci de geçirmiştir. Bilinen ilk cezaevi vakası 1999 Gölcük depremi sonrası yaptığı açıklamalar sebebiyle 13 ay hapis cezasına mahkûm edilmesi olmuştur. Dini değerleri kullanarak halkı ayrıştırıcı açıklamalar yapması delil gösterilmiştir.  

Daha sonra yanmaz kefen satışı, Barbie bebeklerin erkekleri tahrik ettiği yönündeki açıklamaları, satranç oyununun dine aykırı oluşu konusundaki açıklamaları, kaleme aldığı pek çok eserin satışı için dini değerleri kullanması gibi olaylar eleştiri konusu olduğu vakalardır. Günümüzde Lalegül TV’de yayınlar yaparak vaazlarına devam etmektedir. Mevzular Açık Mikrofon yayınında en heyecanlı beklenilen isimlerden biri olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler