Antalya'da CHP, 19 Belediyeden 16'sını Kazandı!

Antalya'da CHP, 19 Belediyeden 16'sını Kazandı!

Antalya'da son seçimlerde CHP, 19 belediyeden 16'sını kazanarak önemli bir zafer elde etti. Ancak, İYİ Parti ve MHP belediyelerini kaybederken, Demokrat Parti bir ilçede, AKP ise iki ilçede seçimi önde tamamladı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP, Antalya'da 10 ilçe daha kazanarak toplamda 19 ilçeden 16'sını elde etti. AKP ise İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini kazandı. CHP, mevcut belediyelerinden Kumluca ve İbradı'yı kaybetti. Kumluca'da ise Demokrat Partili adayın seçilmesi dikkat çekti.

CHP ANTALYA'DA 10 İLÇEYİ KAZANDI

Antalya, turizm açısından önemli olan Kaş, Alanya ve Demre gibi ilçelerdeki belediyelerde yaşanan değişimler dikkat çekiyor. AKP'nin yönetimindeki Kaş, MHP'nin kontrolündeki Alanya ve İYİ Parti'nin hükmettiği Demre belediyeleri ile AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün başkanı olduğu Kepez Belediyesi, CHP'ye geçti. 

MUHİTTİN BÖCEK YÜZDE 50,62'YLE KAZANDI

31 Mart yerel seçimlerinde CHP, Antalya'da kazandığı ilçe sayısını artırarak önemli bir başarı elde etti. Önceki seçimde CHP'nin adayı Muhittin Böcek, yüzde 50,62 oranında ve 714 bin oy alarak seçilirken; AKP'nin adayı Menderes Türel ise yüzde 46,2 oranla 652 bin 880 oy almıştı. 

Antalya'nın ilçelerinde son seçimlerde yine CHP bir kez daha zafer kazandı. Toplam 19 ilçeden 16'sını CHP alırken, AKP 2 ilçe ve Demokrat Parti ise 1 ilçe kazandı. Önceki 2019 seçimlerinde CHP 8, AKP 6, İYİ Parti 2, MHP 2 ve DSP ise 1 ilçe belediyesini almıştı.

Özellikle turizm açısından önemli olan Kaş, Alanya ve Demre gibi ilçeler de CHP'nin kontrolüne geçti. AKP'nin elinde bulunan Kaş ile Kepez, Aksu, Serik ve Akseki; MHP'nin hakim olduğu Korkuteli ve Alanya; Millet İttifakı'nın aday göstermediği Elmalı ve Demre (CHP'ye bırakılan İYİ Parti'ye ve DSP'ye ait), DSP'nin aldığı Kemer ilçelerinde de CHP zaferi yaşandı. Ayrıca, AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hakan Tütüncü'nün yönetimindeki Kepez Belediyesi de CHP'ye geçti.

CHP'NİN ANTALYA'DA KAZANDIĞI İLÇELER

"Kaş, Aksu, Kepez, Akseki, Demre, Korkuteli, Alanya, Konyaaltı, Kemer, Finike, Döşemealtı, Muratpaşa, Manavgat, Gazipaşa, Serik, Elmalı"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler