AK Partili Şamil Tayyar, İstanbul'daki Tecavüz Girişimi Olayıyla Yargıya Eleştirilerde Bulundu

AK Partili Şamil Tayyar, İstanbul'daki Tecavüz Girişimi Olayıyla Yargıya Eleştirilerde Bulundu

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Beyoğlu'nda bir kadına tecavüz girişiminde bulunan iki kişinin, kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine tutuklanmasını eleştirerek yargıyı hedef aldı.

İstanbul Beyoğlu'nda iki kişi, genç bir kadına sokak ortasında tecavüz girişiminde bulunmuş ve kamuoyundan gelen tepkiler sonrası gözaltına alınmıştı. AK Partili Şamil Tayyar'dan Sert Eleştiri Olayın yankıları sürerken, eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar yargıya yönelik sert eleştirilerde bulundu.

ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞAMİL TAYYAR YARGIYI HEDEF ALDI

Tayyar, "Saldırının görüntüleri mevcut. Delil varken neden serbest bırakıyorsunuz?" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

"Sosyal Medya Tepkileriyle Tutuklandılar" Tayyar, açıklamasında, Beyoğlu'nda bir kadına cinsel saldırıda bulunan kişilerin mahkemece önce serbest bırakıldığını, ancak sosyal medya baskıları sonucunda tutuklandığını belirtti. "Bu ilk değil, daha önce de benzer olaylar yaşandı. Yargı, sosyal tepkilerle karar değiştiriyor," dedi. Yargıdaki sorunları vurgulayan Tayyar, sosyal medyanın yargı üzerindeki etkisinin tartışılması gerektiğini ve bu konuda yeni yasaların gündeme gelebileceğini ifade etti. "Sosyal Medya Denetim Altına Alınmalı" Tayyar, sosyal medyada oluşan linç kültürüne karşı olduğunu ancak buna rağmen yargının en etkili denetim mekanizması olduğunu söyledi. Yargının da kendi muhasebesini yapması gerektiğini vurguladı ve "Sosyal çürüme dediğimiz olgunun ilk sıralarında yargıdaki çürüme geliyor," dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler