Ak Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin Kimdir?

Ak Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin Kimdir?

Ak Parti'nin 48 adayı netleşti. Açıklanan belediye başkan adayları arasında Gaziantep Belediye başkan adayı Fatma Şahin kimdir, ne zaman ve nerede doğdu?

Ak Parti netleşen 48 adayını açıkladı. Belirlenen adaylar arasında Gaziantep belediye başkan adayı olarak gösterilen Fatma Sağır kimdir? İşte detaylar...

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

Gaziantep’te 1966'da doğan Fatma Şahin, eğitim hayatına memleketinde başlayarak ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı. Yükseköğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nde gerçekleştirdi. İş hayatına Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde atılan Kaplan, 15 yıl süresince İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev aldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep İl Kurucu Üyesi olarak 2002'de görev aldı. 2002 yılı genel milletvekili seçimlerinde Gaziantep’ten seçilerek ilk kadın milletvekili oldu. Parlamentoda 22., 23. ve 24. dönem Gaziantep milletvekili olarak görev aldı.

TBMM görev süresi boyunca Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ile Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu'nda üyelikler üstlendi. Ayrıca, Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, kariyerinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiştir. Ayrıca, ulusal ve uluslararası platformlarda liderlik yaparak Gaziantep'i "Yeşil Şehir" ilan ettirmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler