ABD Başkanı Joe Biden: Türkiye, İsveç'in NATO'ya Kabulü Konusunda Tarihi Bir Anlaşmaya Vardı!

ABD Başkanı Joe Biden: Türkiye, İsveç'in NATO'ya Kabulü Konusunda Tarihi Bir Anlaşmaya Vardı!

NATO Zirvesinde ülke liderleri toplandı. Yapılan görüşmelerden sonra ABD Başkanı Biden'ın videolu Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında,"Türkiye, İsveç'in NATO'ya kabulü konusunda tarihi bir anlaşmaya vardı!" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Litvanya'da gerçekleşen NATO Zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir teşekkür mesajı yayınladı. NATO Zirvesinde 31 ülke liderinin bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantıdan sonra ABD Başkanı Joe Biden, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

JOE BİDEN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A VİDEOLU TEŞEKKÜR MESAJI

NATO Zirvesinin ardından Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği bir video yayınladı. İsveç'in NATO üyeliğine destek vereceğini açıklaması ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirveyi daha da önemli kıldığını belirtti. Ayrıca, "Cumhurbaşkanı Erdoğan; cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için teşekkür ederiz." dedi. Biden aynı zamanda F-16'ların satışı için olan inancının tam olduğunu belirtti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BİDEN'A YANIT

NATO Zirvesinin toplanmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı videolu teşekkür mesajı üzerine Erdoğan'dan yanıt gecikmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak her zaman olduğu gibi NATO’nun genişlemesine ve ittifakımızın güçlenmesine samimiyet, sorumluluk bilinci ve ilkeli bir duruş ile destek vermeye devam edeceğiz. Başta terörle mücadele olmak üzere tüm güvenlik sınamalarına karşı İttifakımızın görüş birliği içerisinde güçlü çözümler üretmesinin ve müttefikler arasındaki bağların kuvvetlenmesinin, bölgesel ve küresel barışın tesisinde çok büyük bir rol oynayacağına inanıyorum. Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları ve kazan-kazan esasına göre şekillenen bölgesel ve küresel açılımları dikkate alındığı müddetçe yapıcı tavrımızı sürdüreceğiz. İttifaka verdiğiniz şahsi destek, iyi dilekleriniz ve iltifatınız için teşekkür ederim Sayın Başkan" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler