2023 Seçimlerinde Anketler Bakın Ne Diyor?

2023 Seçimlerinde Anketler Bakın Ne Diyor?

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014'ten beri Türkiye'nin şu anki cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet başkanı ve hükümet başkanıdır. İstanbul belediye başkanı seçildiği 2003 yılından bu yana Türk....

 

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014'ten beri Türkiye'nin şu anki cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet başkanı ve hükümet başkanıdır. İstanbul belediye başkanı seçildiği 2003 yılından bu yana Türk siyasetinde etkili bir figür olmuştur. Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan, ülkeyi daha demokratik ve müreffeh hale getirmek için reformlar yapmaya çalıştı. Güvenlik meselelerindeki güçlü duruşu ve Türkiye'nin ulusal çıkarlarını korumaya olan bağlılığıyla tanınıyor. Ayrıca, kendisini diğer dünya liderleriyle sık sık karşı karşıya getiren göç ve terörizm gibi çeşitli uluslararası meseleler hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Konuşmaları, ateşli retoriği ve tutkulu sunumu nedeniyle genellikle medyanın ve benzer şekilde halkın dikkatini çekiyor.

2023 de Seçimlerindeki Anketlerde Kimin Cumhurbaşkanı Olması Bekleniyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldukça önemli seçimlerdir. Bu seçimler için yeni senenin ilk anket neticeleri belli oldu. Geçen senenin yıldızı hep parlak kalan siyasetçisi asla kuşkusuz Başkan Erdoğan'dı. Bu seneki yapılan anket sonuçlarına göre Erdoğan yüzde 43,7, Kılıçdaroğlu yüzde 12,4. oran verildi. Aradaki ayrımın 30 puandan fazla olması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nu bir ya da iki puan farkla Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener izliyor. Büyük seçimde ne olacağı henüz belli değil fakat şu anki veriler bu sonuçları göstermektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçimler ile Alakalı Ne Açıklamalar Yaptı?

Türkiye’nin büyük siyasetçisi olan ve her durumda büyük açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yapmış olduğu konuşmada, “2023 seçimleri, AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın geleceğinin ötesinde, ülkemizin kaderi açısından reel anlamda bir yol ayrımını anlatım edecektir. Biz bu seçimde öncelikle, Türkiye’yi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına atfettiğimiz büyük hedeflerine ulaştırarak, ülkemizin demokrasi ve kalkınma kazanımlarını korumanın peşindeyiz” dedi.

Burada seçime dair açıklamada bulunan Erdoğan, "Cumhuriyet'imizin 100. yaşını kutlayacağımız 2023’te ülkemiz bununla birlikte demokrasi tarihinin en eleştiri seçimlerinden birini yapacaktır. Belki tarihini biraz öne alacağımız seçimlerle alakalı hazırlıklarımızı esasen uzun bir süredir yürütüyorduk. Birileri kendi iç kavgalarıyla vakit harcarken, hepimiz ülkemize ve milletimize bundan sonrasında vereceğimiz hizmetleri en ince detayına kadar çalıştık" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler