Survivor Yusuf Güney Kimdir?

Survivor Yusuf Güney Kimdir?

5 Haziran 1984 Trabzon da dünyaya gelmiştir. Aslen Gümüşhane’nin ilçesi Kelkitlidir. 14 yaşına kadar Trabzon’da yaşamış ve daha sonra ailesi ile Londra’ya taşınmıştır. Türk pop şarkıcısı olan Yusuf Güney aynı zamanda söz yazarı ve bestecisidir. Yusuf...

 

5 Haziran 1984 Trabzon da dünyaya gelmiştir. Aslen Gümüşhane’nin ilçesi Kelkitlidir. 14 yaşına kadar Trabzon’da yaşamış ve daha sonra ailesi ile Londra’ya taşınmıştır. Türk pop şarkıcısı olan Yusuf Güney aynı zamanda söz yazarı ve bestecisidir. Yusuf Güney 1,75 boyunda olup, 74 kiloya sahiptir. İkizler burcudur.

Survivor Yusuf Güney Hayatı

14 yaşından sonra Londra’da hayatına devam etmiş. İlk ve ortaöğretimimi Türkiye’de devam etti. Lise eğitimini de Londra’da alan Yusuf Güney, daha sonra Londra’da pazarlama müdürlüğü yapmıştır.  Londra’da barmenlik, kebapçılık, güvenlik görevlisi gibi birçok dallarda iş yapmıştır.  Türkiye’de ise Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim fakültesinden mezun oldu. Anadolu Üniversitesin pazarlama bölümünü okudu. Londra’da Rafet El Roman’ın verdiği konserle Rafet El Roman ile tanışmasıyla müzik dünyasına adım atmıştır. Beste çalışmaları yapan Yusuf Güney, 2008 yılında Aşkı Virane adlı albümü çıkarmış ve ardından Rafet El Romanın şarkısıyla ‘’ bir roman gibi ‘’ adlı şarkıyla gündeme gelmiştir. Bu şarkı ile 2009 yılında Kral TV video müzik ödüllerinde yılın şarkısı seçildi. Bu yıllarda birçok başarılara imza atmış ve Rafet El Roman ile şarkılar söylemiştir. Türkiye’de ün salan Yusuf Güney için klipler çekilmiştir. Yusuf Güney, 2007 yılından beri kariyerinde aktiftir. Ünlü pop şarkıcısı olan Yusuf Güney şu sıralar Survivor’da oynayacağını duyurdu.

Survivor Yusuf Güney’in Şarkıları

Başarıların neticesinde 12 Şubat 2009 yılında bir sevda masalı albüm ile Rafet El Roman’ın şarkının, Hüseyin Emre’nin sahibi olduğu Emre plaktan çıkartılmıştır. 3 Mayıs 2010 yılında ‘’Aşka İnat’’ albümü yine Emre plakla çıkarıldı. 2012 yılında ‘’Kader Rüzgârı’’ isimli maksi single albümünü çıkaran Yusuf Güney 2013 yılında sevgi arsızı adlı albümü, 2014 yılında hazin isimli single, 2016 yılında ise ‘’Kaptan albümü’’ 2018 de yaradanım isimli single 2019 yılında ‘’Çak Bi Beşlik’’ 2020’de duydun mu isimli albüm çıkartılmıştır. 2013 ve 2016 yılında filmde başrol oyunculuğunda oynamıştır. 2023 yılında ise 15 ocakta başlayacak olan Survivor yarışmasında yarışmacı olarak oynayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler