Sıcak Gelişme: Mahkeme, İbrahim Haskoloğlu'nun Haksız Yere Hapse Atıldığına Karar Verdi!

Sıcak Gelişme: Mahkeme, İbrahim Haskoloğlu'nun Haksız Yere Hapse Atıldığına Karar Verdi!

Haskoloğlu, 12 Nisan tarihinde sosyal medya platformları üzerinden iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen kimlik kartlarını paylaşmıştı. Mahkeme'den karar çıktı. İşte detaylar...

Sosyal medya üzerinden 12 Nisan'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlik kartlarını paylaşan Haskoloğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı, "Yaklaşık 2 ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil" 

HASKOLOĞLU'NUN BERAAT ETTİĞİ MAHKEME GEREKÇELİ KARARI AÇIKLADI

İbrahim Haskoloğlu, beraat ettiği mahkemenin gerekçeli kararının açıklanmasını X hesabında paylaştı. Mahkeme, Haskoloğlu’nun 85 milyon vatandaşın verisini korumak için hareket ettiğini ve haksız yere hapse atıldığına karar verdi. Ayrıca Devletin, İbrahim Haskoloğlu’na tazminat ödemesine karar verdiği, belirtildi.

img-20240318-wa0035.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler