İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Depremden Etkilenen Ve İhtiyaç Sahibi Mimarlık Öğrencilerine Staj Desteğini Devam Ettiriyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Depremden Etkilenen Ve İhtiyaç Sahibi Mimarlık Öğrencilerine Staj Desteğini Devam Ettiriyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği- İstanbulSMD, geçen yıl başlattığı depremlerden etkilenen ve ihtiyaç sahibi, başarılı mimarlık öğrencilerine yönelik bir staj programını bu yıl Türkiye geneline açarak devam ettiriyor.

Staj programında bu yıl Türkiye genelinden 19 ilden, 96 öğrenci, 43 İstanbul SMD üyesi ve programı desteleyen mimarlık ofisinde, 1 ay süreyle staj yapacak. Program kapsamında ayrıca öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlamaya yönelik etkinlikler ve geziler de yer alıyor.

“İstanbul SMD Staj Programı” bu yıl, Samet, Stoneline, ve VitrA firmalarının değerli destekleriyle gerçekleşiyor. Programa katılan öğrencilerin konaklama ihtiyaçları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Planlama Ajansı- IPA’nın değerli destekleriyle karşılanacak. Programı fon bulma gönüllüsü olarak ArchNetwork destekliyor.

Türkiye’nin önemli yapılarına imza atan İstanbul merkezli serbest mimarlık ofisleri ve yapı sektörünün tüm paydaşlarının desteğiyle 21 yıldır faaliyetlerini sürdüren İstanbul Serbest Mimarlar Derneği- İstanbul SMD, geçen yıl gerçekleşen depremlerin ardından, afet bölgesindeki okulları önceliklendirerek hayata geçirdiği “İstanbul SMD Staj Programını bu yıl Türkiye geneline açarak devam ettiriyor.

İstanbul SMD kuruluş amaçları arasında yer alan “nitelikli çevrenin oluşmasında rol oynayacak” mimar adaylarının, geleceklerine ve mesleki eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçladığı, depremlerden etkilenen ve ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere yönelik Staj Programı’nı, derneğin “toplumsal sosyal sorumluluğu” olarak gerçekleştirmeyi görevi kabul etmektedir. Program, derneğin, kuruluşundan bu yana bütün üyelerini “mimarlığın iyileştirici rolü” odağında buluşturan en geniş katılımlı projesidir.

“İstanbul SMD Staj Programı” bu yıl, Samet, Stoneline ve VitrA firmalarının değerli destekleriyle hayata geçiyor. Programa katılan öğrencilerin konaklama ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Planlama Ajansı- IPA’nın koordinasyonu ve değerli destekleriyle sağlanıyor. ArchNetwork fon bulma gönüllüsü olarak destek veriyor.

Bu yıl Türkiye genelindeki üniversitelerin mimarlık fakültelerine yaptığı açık duyurunun ardından 19 ilden gelen 96 mimarlık öğrencisinin başvurusunu kabul eden İstanbul SMD, üyesi ve programı destekleyen 43 mimarlık ofisinde staj imkanı sağlayacak. Program kapsamında ayrıca, katılan öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlayacak konferans, seminer, sergi gibi etkinlikler, fabrika ve üretim merkezlerine düzenlenecek geziler, İstanbul kenti içinde şehrin mimarisini incelemek, kültür ve sanat etkinliklerini izlemek üzere düzenlenecek geziler de yer almaktadır.

İstanbul SMD Başkanı Ali Hızıroğlu Staj Programı’na dair görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Derneğimiz kuruluş amaçları arasında yer alan “nitelikli çevrenin oluşmasında rol oynayacak” genç meslektaşlarımızın geleceklerine katkıda bulunan, “toplumsal sosyal sorumluluğumuz” gördüğümüz bu programı, üyelerimizden ve diğer tüm paydaşlarımızdan gelen olumlu görüşlerden aldığımız cesaretle kapsamını genişleterek devam ettiriyoruz. Biliyoruz ki depremlerin ülke genelinde açtığı yaraların sarılması uzun yıllar alacak. Geçen yıl dernek olarak “biz neler yapabiliriz?” sorusuyla yola çıktığımız ve paydaşlarımızın değerli destekleriyle hayat bulan bu projenin, bu yıl da devam edebilmesi değerli paydaşlarımızın katkılarıyla mümkün oldu. Bu nedenle programın hayat bulmasını sağlayan başta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Sevilay Uğur Çekim olmak üzere, öğrencilere kapılarını açan mimarlık ofislerine, üniversitelerin ilgili yöneticilerine, maddi manevi destek veren bütün paydaşlarımıza katkıları için gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler