IPEKYOL’un KOZA’sı Mağaza Çalışanlarına Yepyeni Bir Motivasyon Deneyimi Yaşatıyor!

IPEKYOL’un KOZA’sı Mağaza Çalışanlarına Yepyeni Bir Motivasyon Deneyimi Yaşatıyor!

Ipekyol Group, mağaza çalışanlarını motive etmek ve sadakati güçlendirmek için oyunlaştırma çözümleri ile sürdürülebilir bir yaklaşım benimsiyor.

Ipekyol Group’un markaları olan İpekyol, Twist ve Machka'nın tüm mağaza çalışanları artık işlerini eğlenerek yapıyorlar! Şirket, çalışan deneyimini daha yukarıya taşımak amacıyla manuel işleyen süreçlerini otomasyona çevirerek, satış hedeflerine daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla, Inooster ile beraber "KOZA" adını verdikleri oyunlaştırılmış bir mobil uygulamayı hayata geçirdi. Bu uygulama, mağazalar ile marka arasındaki sadakat ve motivasyon sürecini dijital bir ortama taşıyarak, mağaza çalışanlarının iş süreçlerini tek bir uygulama üzerinden takip edebilmesini sağlamasıyla öne çıkıyor.

KOZA uygulaması; eğlenceli ve rekabetçi bir çalışan deneyimi sunmayı, mağaza çalışanlarını motive ederken onlarla güçlü bir bağ kurmayı hedefliyor. Ipekyol yönetiminin vizyoner rotasyonlarıyla geliştirilen uygulama, markanın sadakat yönetimi ve iç motivasyon süreçlerini dijital bir ortama taşıyarak, mağaza çalışanları ile olan iletişimi kuvvetlendiriyor. Ipekyol ve Inooster tarafından birlikte tasarlanan ve geliştirilen KOZA uygulaması, moda dünyasında oyunlaştırma kavramını benimseyen ilk mobil uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Ipekyol Group Perakende Direktörü Köksal Kaysı, yeni uygulamayla ilgili şunları söyledi: “İpekyol olarak, sürekli dönüşümün ve yenilikçiliğin önemini biliyoruz. KOZA, İpekyol'un mağaza çalışanlarına sunduğu bir ayrıcalık ve inovasyon örneğidir. Bu uygulama sayesinde, süreçleri otomasyona çevirerek çalışanlarımızın işlerine daha bağlı olmalarını ve hedeflerine daha kolay ulaşmalarını sağlıyoruz. KOZA ile anlık görev/hedef gibi yapılar ve ödüllendirmeler ile iç iletişimi zenginleştiriyor, pozitif duygusal bağların oluşmasını sağlıyoruz. Oyunlaştırma dinamikleriyle yeniden tasarlanmış satış performans takipleri ve iş süreçlerimizin verimliliğinde %4-15 arasında artışlar görüyoruz."

Inooster Kurucu CEO'su Murat Yılmaz ise şunları ekledi: "Koza uygulaması, perakende sektöründe oyunlaştırma unsurlarının kullanıldığı öncü projelerden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin en güçlü oyunlaştırma altyapısını sahip Motivist Retail ürünümüz ve uçtan uca Inooster uzmanlığı ile geliştirilmiş böylesi değerli ve büyük bir projeyi gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. İpekyol'un vizyoner yaklaşımı ve yöneticilerden gelen destekle birlikte, çalışanların oyunlaştırılmış performans metriklerini gerçek zamanlı olarak takip edebilmelerini sağlayan bir sistem sunduk. Koza, mağaza çalışanlarının motivasyonunu artırırken, aynı zamanda marka sadakatini güçlendirerek İpekyol'un başarısına önemli katkılar sağlıyor."

Uygulama içerisinde moda akademisi başta olmak üzere yarışmalar, eğlenceli düellolar, performans takibi, anlık sürprizler, atölyeler ve motivasyon eksenli çeşitli görevler bulunuyor. Kullanıcılar, bu aktivitelerde başarı elde ettikçe puanlar ve sanal marketten hediye çekleri, yöneticilerle yemek, genel merkez ziyaretleri, mentörlük görüşmeleri gibi çeşitli ödüller kazanıyor, takdirler topluyor ve başarılarını liderlik tablolarına yansıtıyor. Ayrıca, mağaza çalışanları arasında gerçekleştirilen kombin yarışması ve paylaşımların oylanması gibi interaktif özellikler de uygulamaya entegre edilmiş durumda. Mağaza çalışanlarının eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla mikro öğrenme temelli "quiz" ve "düello" alanları da oluşturulmuş durumda. Aynı zamanda, kurum içi iletişimi desteklemek ve gereksinim duydukları dokümanlara kolayca erişmelerini sağlamak için "dokümanlar" alanı ve satış süreçlerine destek olabilmek adına "ipucu” tool’ları uygulamada yer alıyor.

Ipekyol Koza uygulaması, kullanıcı dostu arayüzü ve yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çekiyor. İpekyol, bu yenilikçi adımıyla perakende sektöründe dijital dönüşümün öncüsü olmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler