Ekşi Sözlük'ün Erişim Engeli Kaldırıldı!

Ekşi Sözlük'ün Erişim Engeli Kaldırıldı!

Ekşi Sözlük, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin erişim engeli kararının kaldırılmasının ardından farklı alan adlarıyla tekrar hizmet vermeye başladı. Bu gelişme, kullanıcılara platforma sorunsuz erişim imkanı tanıdı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan erişim engeli kararının ardından kapatılan Ekşi Sözlük, Anayasa Mahkemesi'nin yeni yargılama kararıyla birlikte tekrar erişime açıldı. 

EKŞİ SÖZLÜK YENİDEN AÇILDI

21 Şubat'tan bu yana resmi websitesi kapalı olan Ekşi Sözlük, farklı alan adlarıyla süregelen hizmetini Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin erişim engeli kararına karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Platform, erişim engeli sürecinde aktif olarak çeşitli alan adlarıyla kullanıcılara hizmet vermeye devam etti.

Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara göre, Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli Anayasa'nın 26. maddesiyle güvence altına alınan ifade özgürlüğünü ihlal etmiş oldu. İfade özgürlüğü ihlalinin etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla yeniden yargılama sürecine girmişti. Ekşi Sözlük, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararının ardından bugün kendi alan adında tekrar erişime açıldığı belirtildi. 

EKŞİ SÖZLÜK'TEN GEÇTİĞİMİZ HAFTA AÇIKLAMA GELDİ!

 “Mücadelemizi hukuk ve adalete olan inancımızı kaybetmeksizin sürdürdük. Anayasa Mahkemesi'nin kararı inancımızı güçlendirdi. Bu zorlu süreçte yanımızda olan tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz. Her zaman olduğu gibi, ifade özgürlüğünü yaşatmak ve korumak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler