Çıkan haber sayısı 25 milyonu geçti

Çıkan haber sayısı 25 milyonu geçti

Dünyayı etkisi altına alarak küresel pandemi haline dönüşen koronavirüs (COVID-19) hakkında çıkan haber oranıyla da rekora gidiyor.

Dünyayı etkisi altına alarak küresel pandemi haline dönüşen koronavirüs, (COVID-19) hakkında çıkan haber oranıyla da rekora gidiyor. Pandeminin konuşulma ve haberleştirilme oranı her geçen gün artış gösteriyor. Türkiye'de salgının görüldüğü ilk günden bu zamana kadar 25 milyonun üzerinde haber medyada yansıma buldu.

Türkiye'de faaliye gösteren medya takip kurumu Ajans Press, koronavirüsün adeta karnesini çıkardı. Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü tarih olarak 10 Mart'tan bu zamana kadar tüm medya verileri üzerinden elde edilen bilgilere göre, COVID-19 tüm zamanların en çok konuşulan başlığı oldu.

Ajans Press'in medya incelemesine göre, 10 Mart'tan şimdiki zamana kadar koronavirüs hakkında yazılı basında 700 bine yakın haber çıktığı ifade edildi. Online mecralarda 23 milyon 201 bin 458 haber yansıması tespit edilirken, TV kanallarında 1 milyon 504 bin 120 haber çıkışı görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler