Mardin'de Bilgi Evi, gençleri geleceğe hazırlıyor

Mardin'de Bilgi Evi, gençleri geleceğe hazırlıyor

MARDİN'de Artuklu Belediyesi'nce kurulan ve bünyesinde Türkçe, matematik, müzik ve bilgisayar olmak üzere 9 ayrı dalda ücretsiz kurs verildiği Bilgi Evi,...

MARDİN'de Artuklu Belediyesi'nce kurulan ve bünyesinde Türkçe, matematik, müzik ve bilgisayar olmak üzere 9 ayrı dalda ücretsiz kurs verildiği Bilgi Evi, gençleri geleceğe hazırlıyor. 2020 yılında 1160 gencin Bilgi Evi'nden faydalandığını söyleyen Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, "Biz bu gençlere sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkacak. Bizim yapmamız gereken bunlara kucak açıp daha güzel bir nesil yetiştirmek. Bu çocukların her biri pırıl pırıl gençler. Biz de bunlara kucak açtıkça bu güzellikler daha da artacak" dedi.

Artuklu Belediye bünyesinde kurulan Bilgi Evi, ilk, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik birçok dalda ücretsiz eğitim desteği veriliyor. Bilgi Evi'ne katılan son iki yılda üniversiteye hazırlanan 180 lise mezunundan 103'ünün üniversite kazandırdıklarını anlatan Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, gençler geleceklerine burada hazırlandıklarını söyledi. Tutaşı, "Olması gereken bir yer burası. Bilgi Evi'nde pandemi öncesi bin 160 kayıtlı öğrencimiz vardı. Yerimiz çok dar geliyordu. İnşallah bu darlığı da en yakın zamanda gidereceğiz. Gençlik ve Spor Bakanı'mızın bize bir sözü var. Yapacakları spor kompleksinde biz kendisinden donanımlı daha büyük bir gençlik merkezi talep ettik. Yapılacak projenin içerisinde bunu da ekleyeceklerini söyledi. Biz burada öğrencilerimiz için varız. Gençlik için varız. Gençler bizim geleceğimiz. Biz bu çocuklara sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkacak. Bizim yapmamız gereken bunlara kucak açıp daha güzel bir nesil yetiştirmek. Bu çocukların her biri pırıl pırıl gençler. Biz de bunlara kucak açtıkça bu güzellikler daha da artacak" dedi.

ÖRRENCİLER MEMNUN

Ders çalışmalarını Bilgi Evi'nde yaptığını söyleyen üniversite öğrencisi Berfin Kan, "Mezun olduğumuz için evde çalışma ortamımız pek olmuyor. Belediye başkanımız bizim için böyle bir şey düşündü. Buraya geliyoruz ve burada ders çalışıyoruz. Başkanımız bizim için kaynak desteği sunuyor. Bilgisayarlar getirdi, kitaplar getirdi. Bizim rahat bir ortamda ders çalışabilmemiz için bütün imkanları sundu" diye konuştu.

Üniversite sınavlarına hazırlandığını anlatan Muhammet Umut Atlı ise:

"YKS sınavına gireceğim. Allah başkanımızdan razı olsun. Bize böyle imkanlar sunduğu için. Burada her türlü kitap, roman, yani her şeyi temin edebiliyoruz. Ders çalıştıktan sonra aşağıda tenis odamız var. Aşağı inip tenis oynuyorum. Bazen de müzik odasında müzik dinliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Bilgi Evi dış görünümü

-Öğrencilerin ders çalışmaları

-Matematik desrinden görüntü

-Müzik odasından görüntü

-Tenis oyunundan görüntü

-Belediye başkanı Abdulkadir Tutaşı konuşması

-Genel ve detay görüntüler

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler