Ünlü İsimler, 10 Kasım Atatürk Mesajlarını Paylaştı

Ünlü İsimler, 10 Kasım Atatürk Mesajlarını Paylaştı

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yıldönümü anıldı. Ünlü isimler ise, Atatürk’ün 85. yıldönümünde birbirinden önemli mesajlar paylaştı.

Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk tarihine adını yazdırmadı. Dehası ve askeri aklıyla beraber dünyada da unutulmayan bir lider oldu. Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılsa da sevgisi hiç bitmiyor.

10 Kasım 1938 yılında saat 9’u 5 geçe Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu. 10 Kasım 2023 Cuma günü Atatürk yeniden anıldı. Ünlüler, bu anlamlı günde birbirinden kıymetli mesajlar paylaştı.

ÜNLÜLERİN “ATATÜRK” MESAJI

  • Gülşen; Ne senden geçeriz, ne ilkelerinden. Saygı ve minnetle anıyorum.
  • Ceyda Düvenci; En büyük şükür, en büyük öğretmen… Öğrettiklerin için teşekkür ederim… Açtığın yolda yürümeye devam ediyoruz.
  • Esra Erol; Biz O'nu hiç kaybetmedik, 85 yıl önce sadece bedenini toprağa koyduk. Nefes aldığımız her gün, bu topraklarda hür yaşadığımız her an, O ve fikirleri yaşamaya devam edecek. O'nun 'Beni görmek demek mutlaka benim yüzümü görmek demek değildir, fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir' sözünde olduğu gibi bizler, onu daima kalbimizle görüyor, aklımızla, düşüncemizle yaşatıyoruz.
  • Hakan Altun; "İki Mustafa Kemal vardır; Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu ben kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! Sonsuz özlem, minnet ve saygıyla… Ruhun şad olsun Atam.”
  • Kerem Alışık; Sarışın bir kurda benziyordu, mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun başına kadar eğildi, durdu. Bıraksalar ince uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlayacaktı. Özlemle, sonsuz sevgi ve saygıyla. Şükranla, minnetle, rahmetle.
  • Demet Evgar; Tüm hayatını bir ulusun egemenliğine adamış , Atamız , önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ü özlem ve şükranla anıyorum. Tüm cumhuriyet şehitlerinin ruhları şad olsun. Yaşasın Cumhuriyet…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler