Süleyman Çakır 19. Ölüm Yıldönümünde Yine Unutulmadı

Süleyman Çakır 19. Ölüm Yıldönümünde Yine Unutulmadı

Efsane dizi Kurtlar Vadisi'nin en sevilen karakterlerinden biri olan Süleyman Çakır'ın ölüm yıldönümü yine unutulmadı.

Efsane dizi Kurtlar Vadisi'nin en sevilen karakterlerinden biri olan Süleyman Çakır'ın ölüm yıldönümü yine unutulmadı. Sosyal medyada gündemin ilk sırasına yerleşen ve Oktay Kaynarca tarafından canlandırılmış olan karakter aradan geçen yıllara rağmen unutulmadı. 8 Nisan 2004 tarihinde düşmanları tarafından öldürülen Süleyman Çakır'ın ölümü çok büyük yankı uyandırmıştı. Öyle ki, kurgusal bir karakter olmasına rağmen gıyabında cenaze namazları kılınmış, ülkenin farklı yerlerinde mevlitler okutulmuş, helvalar kavrulmuştu. 19 yıl sonra bile Çakır'ın ölümü hala gündem oluyor ve insanlar sosyal medyada onun sözlerini ve yer aldığı sahneleri paylaşıyor.

SÜLEYMAN ÇAKIR NASIL ÖLDÜ?

Süleyman Çakır'ın kalemi Baron Mehmet Karahanlı tarafından kırılmıştı. Bunun üzerine Testere Necmi Cerrahpaşalı Halit'e sefir olabilmesi için Çakır'ı öldürmesi gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine Halit, Çakır'ı pusuya düşürmüş ve onu vurmuştu. Ağır yaralanan Süleyman Çakır hastaneye kaldırılmış, ancak yoğun çabalara rağmen kurtarılamamıştı. Mezar taşından Süleyman Çakır'ın 1964 yılında doğduğunu öğreniyoruz. Yani Çakır 40 yaşında öldü. Bir mafya babası bile olsa genç sayılabilecek bir yaşta aramızdan ayrılmıştı. Çakır'ın ölümü büyük bir kargaşa yarattı. En yakın adamları Polat Alemdar ve Memati Baş onun intikamını almak için bir gecede tam altı babayı öldürdü. Bu cinayetler Testere Necmi ve Baron Karahanlı'nın hiç hoşuna gitmedi. Elbette Aslan Akbey'in de.

Aslan Akbey olay sonrası Polat'a çok kızmıştı. Polat'ın sonraki hedefi Testere Necmi oldu. Süleyman Çakır karakterini Oktay Kaynarca başarı ile canlandırdı ve ikonik bir karakter yarattı. Başarılı oyuncu karakteri halka sevdirmeyi başardı. Pek çok Kurtlar Vadisi izleyicisi Çakır öldükten sonra dizinin keyfinin kaçtığını bile söyledi. Bir kısmı izlemeyi bıraktı. Kurtlar Vadisi uzun soluklu bir dizi. Şu sıralar artık ekranda olmasa da yakın zamanda tekrar TV'lere dönebilir. Dizinin başrolü, Polat Alemdar karakterini Necati Şaşmaz canlandırıyor. Dizinin yapımcısı ise PANA Film ve Raci Şaşmaz. Dizide daha sonra Memati ve Abdülhey gibi sevilen diğer karakterler de öldü. Yerlerine yeni karakterler gelse de onlar kadar sevilmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler