Ömür Akkor Kimdir? Gastronomi Ödülü Şef Ömür Akkor'un Biyografisi

Ömür Akkor Kimdir? Gastronomi Ödülü Şef Ömür Akkor'un Biyografisi

Ömür Akkor 1975 senesinde Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu’sunda bulunan Kilis ilçesinden dünyaya gelmiştir. Yunus Emre Akkor adında ikiz kardeşi bulunmaktadır....

Ömür Akkor 1975 senesinde Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu’sunda bulunan Kilis ilçesinden dünyaya gelmiştir. Yunus Emre Akkor adında ikiz kardeşi bulunmaktadır. Kardeşi de Ömür Akkor gibi şeftir. Ömür Akkorun babası, kendisini büyüttüğü zaman diliminde esnaflık sanatını icra etmiş ve bu meslekten emekliliğe ayrılmıştır. Ömer Akkorun annesi ise, yıllarca devlette öğretmenlik hizmeti kadrosunda, öğretmenlik görevini icra etmiş ve bu meslekte emekliliğe ayrılmıştır. Anne ve Babası Ömür Akkor küçük yaşta iken evliliklerine son vermişlerdir. Ömür Akkor yaşamına çok sevdiği, değer verdiği Babaannesi Zennup Hanım ile büyümüştür.

Ömür Akkor’un Evlilik Hayatı

Ömür Akkorun babaannesini kaybedeli 25 yıl gibi bir zaman olmuştur. Ömer Akkorun evlilik hayati ile ilgili fazla bilgi bulunmamaktadır. Ömer Akkor eğitim hayatında Bursa Uludağ üniversitesi iktisat bölümü mezunu. Arkeoloji konusunda da eğitimlerini tamamladı. 7 yıl boyunca Profesör Doktor Aykut Çınaroğlu ile arkeoloji alanında beraber çalışaraktan bu alanda kendini iyice geliştirmiştir. 105 yılı aşkındır devam eden Türkiye’nin en eski arkeoloji kazı çalışmasında Alaca Hüyük’te şef olarak çalıştı. Bu Alaca Höyük kazı çalışmalarında 4000 yıllık yemek lezzetlerini ortaya çıkarmaya başardı.

Bursa’da 5 yıl fazla kalarak Bursa’nın tüm ilçe ve köylerini tek tek gezerek Bursa’nın eşsiz lezzetlerini tek tek notlar halinde çalıştı. Her yaptığı çalışmasının da bir üstüne çıkarak 25 yıl boyunca Türk mutfağı üzerinde tam detaylı bir çalışma sürdürebilmek için kendi kendine başlatmış olduğu “25.000 kilometre ” projesini 81 ilim tamamını Türk mutfağını araştırdı.

Anadolu ve Türk mutfağını yorumladığı 26 tane birbirinden eşsiz, değerli kitapları bulunmaktadır. Kitapların yani sıra yemekler hakkında 200 den fazla makaleleri bulunmaktadır. 2012, 2015, 2016 yıllarında kaleme alıp yazdığı kitapları ile Gourmand Cookbook Awards tarafından dünyanın en iyisi olarak belirlemiştir. Zennup 1844’dün kurucularındandır. Ömür Akkor arada Danilo Zanno, Ahmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu’nun jüri olduğu MasterChef program yarışmasına konuk olarak katılım sağlıyor.

 

Ömür Akkor’un Çıkarmış Olduğu Kitaplar

Ömür Akkor’un kaleme aldığı kitaplarından bazıları;

  • Zennup 1844
  • Selçuklu Mutfağı
  • Yumurtalı Tarifler
  • Bursa Mutfağı
  • Ayet ve Hadisler ışığında İlk Dönem İslam Sofrası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler