Venedik'te 23 Yıl Sonra Seçilen İlk Türk Filmi, Altın Portakal'da Yarışıyor

Venedik'te 23 Yıl Sonra Seçilen İlk Türk Filmi, Altın Portakal'da Yarışıyor

BU yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda yarışan "Rutubet'in yönetmeni Turan Haste,...

BU yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda yarışan "Rutubet'in yönetmeni Turan Haste, dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nde, kısa film bölümüne 23 yıl sonra seçilen ilk Türk filmi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali 59'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali 5 günü geride bıraktı. İzleyiciler gösterimleri yapılan filmlere yoğun ilgi gösterdi. Festivalin Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nın gösterimleri de bugün izleyiciyle buluştu. Yarışma içerisinde yer alan yönetmen Turan Haste'nin Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu görevini yapmakta olan öğretmeni konu alan filmi "Rutubet" büyük beğeni topladı.

ya açıklamada bulundu.

İlk defa Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katıldıklarını söyleyen Turan Haste, "Festival çok güzel ve yoğun geçiyor. Burada olmaktan, filmimizin burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Filmi Şubat ayında bitirdik. Sonrasında filmin kurgu süreci bitti ve festivallere göndermeye başladık. Film için uzun bir hazırlık sürecimiz oldu. Okulda öğrencilerle birlikte çektik. Bolu'da Şubat ayında çektiğimiz için çok zorlandık. Filmimiz bir köy okulunda zorunlu görevini yapan öğretmeni konu alıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Venedik'te 23 Yıl Sonra Seçilen İlk Türk Filmi, Altın Portakal'da Yarışıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler